Българският футболист Орлин Старокин, който се състезава за кипърския Алки Ороклини коментира очакванията си за гостуването на Лудогорец на АЕК Ларнака от групите на Лига Европа. Пред „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио полузащитникът прогнозира тежък двубой, но все пак подчерта, че разградчани се представят по-успешно като гост.

Старокин сподели надеждите си като българин „орлите“ да победят и да продължат напред в турнира.

По-рано през деня Старокин стана татко на дъщеричка, като в началото на интервюто сподели радостта си: „Щастлив съм. Днес е най-щастливият ден в живота ми. Благодаря на жена ми Мария, че ме дари с прекрасна дъщеря. Надявам се много да ни радва. Малката се роди в София, така си бяхме взели решението. Ще се прибера за ден, но след това се връщам, няма как да отсъствам повече. Благодаря на доктор Китанова и екипа ѝ за добрата работа, Много се радвам и с нетърпение искам да се прибера,. Благодаря и на жена ми, че успя да се справи без мен“.

„АЕК Ларнака е сериозен отбор, разполага с добре и играчи в предни позиции и не само. Играят атрактивен футбол. Доколкото познавам Лудогорец ще се получи добър двубой. Като българин се надявам Лудогорец да победи и да продължи. Тук хората са запалени по футбола, но не са фанатично настроени. Те си подкрепят отбора, темпераментни са. Няма да има проблеми за Лудогорец от това естество, няма да има 30-40 хиляди на стадиона. Има интерес към двубоя. Мисля, че ще е тежък двубой, но Лудогорец навън играе по-успешно отколкото в къщи. Гледал съм няколко мача на АЕК Ларнака. Те опитват да доминират стила си на игра с подавания по фланговете. Това е сред стойностните отбори в Кипър. След два кръга ще играем с тях. Ще гледам с интерес“, сподели Старокин.

„АЕК Ларнака има доста чужденци, но не бива да пренебрегваме и местните. Те също са от добра класа. Гръбнакът е от чужденци“, добави Старокин.

Срещата между АЕК Ларнака и Лудогорец е в четвъртък, 25 октомври, от 19:55 часа. Ще може да я следите с Gong.bg и да слушате по Дарик радио.