Безличен Берое завърши 0:0 със седмия в босненското първенство Радник Биелина в първи мач от първия предварителен кръг на Лига Европа.

На своя стадион цял мач беройци не успяха да сторят почти нищо срещу носителя на Купата на Босна. Анонимният тим от бивша Югославия стоя през целия мач равностойно на фаворизираните българи и дори трябва да съжалява, че не си тръгна с победата към дома.

Двата най-чисти шанса в мача се разкриха именно пред гостите, но и в двата случая от много чисти позиции пропусна Обрадович.

Единственият в зелен екип, който опитваше нещо по-интересно, бе Георги Божилов, но напълно недостатъчно за победата.

Божилов отправи силен изстрел към вратата на Радник още в 20-ата секунда, но топката прелетя на сантиметри над вратата на гостите.

В 5-ата минута обаче Берое се размина с гол във вратата си. Обрадович бе изведен в абсолютно чиста позиция пред опразнената врата на Берое. но пропусна.

Последва опасен изстрел с глава на Георги Божилов, избит в корнер от вратаря на босненците, както и хубав далечен изстрел на Васил Панайотов, но в аут.

Очакванията за тотален натиск на беройци обаче не се оправдаха. Футболистите на Радник стояха равностойно на терена. Нерядко гостите от Босна влизаха твърде остро и дори грубо в краката на беройци, но това бе част от плана им.

Руслото, в което играта се развиваше преди почивката, логично прибра отборите в съблекалните при 0:0.

Второто полувреме започна, но не се видяха никакви признаци на промяна в играта на Берое. Бавно и безидейно, така действаха старозагорци и почти не затрудняваха гостите си от Босна. По никакъв начин не се усещаше априори по-класният български тим да установи превес срещу скромния босненски съперник.

В 83-ата минута Берое отново се отърва от гол във вратата си. Пак Обрадович получи шанс да вкара за Радник, както бе в 5-ата минута, но необезпокояван, с глава той прати топката в ръцете на Макенджиев.

Така Берое завърши 0:0 като домакин с Радник и идния четвъртък в Босна ще трябва да покаже доста по-добра игра, за да се класира напред в турнира.

БЕРОЕ – РАДНИК 0:0

БЕРОЕ: 22 Макенджиев, 7 Колев, 8 Панайотов /55-Том/, 11 Милисавлевич /71-Дрянов/,14 Божилов, 19 Ал. Василев, 21 В. Василев, 24 Хубчев, 28 Пенев, 71 Миланов, 91 Почански /Резерви – 1 Михайлов, 6 Иво Иванов, 10 Дрянов, 15 Динков, 17 Педро Маркеш,20 Чернаков, 70 Том/ Старши треньор – Александър Димитров

РАДНИК: 1 Лучич, 3 Челебич /60-Остоич/, 5 Мемишевич, 6 Мартинович, 8 Беширович, 9 Васич,10 Стокич /80-Пецо/, 12 Зелькович, 13 Коич, 16 Обрадович, 22 Джурич /66-Янкович/ / Рзерви - 24 Остракович, 14 Пецо, 15 Кръшманович, 17 Янкович, 18 Остоич, 20 Глишич, 25 Машич/ Старши треньор -  Славко Петрович.