Отборът на Берое излиза срещу босненския Радник Бийелина в мач реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е тази вечер от 19 часа на Градския стадион в Баня Лука и ще бъде предаван пряко по Diema Sport, както и Gong Play.

Рефер на срещата е Димитриос Масиас от Кипър.

Първият двубой преди седмица в Стара Загора завърши без голове – 0:0.

Вчера старозагорци тренираха на стадиона, на който днес ще се играе мачът, а щабът на българския тим не остана очарован от тревното покритие на съоръжението.

Ивайло Йорданов говори пред местните медии, като изрази надежда, че отборът му ще покаже всичко, което не е успял да покаже в първия мач и в крайна сметка ще се поздрави с крайния успех.

Ивайло Йорданов, Берое

"Идваме след турнирен резултат 0:0. Ще се постараем нашият отбор да покаже всичко, което не успя в първата среща. Надявам се всички играчи да бъдат максимално концентрирани от първата до последната минута, защото представляват не само Берое, а България и ние искаме да зарадваме всички футбола в цялата страна. Не мисля, че Берое е имал късмет първия мач. Ние разузнахме много добре отбора на Радник. Гледахме техни мачове от първенството, знаехме с какво разполагат и какъв стил изповядват.“

Славко Петрович, Радник Бийелина

„0:0 дава равни шансове и на двата отбора. Предпочитах първият мач да завърши 1:1, за да имаме предимството от един отбелязан гол на чужд терен, защото сега Берое задължително щеше да се нуждае от поне два гола. Пропуснахме няколко много добри възможности в първия мач в Стара Загора. Надявам се, че сега ще си върнем за изпуснатите възможности и на реванша ще изпълним добре задачата си. Ние няма да позволим на противника да създаде много възможности пред нашата врата. В крайна сметка и 1:0 ни е достатъчен резултат.“

Вероятни състави:

Берое: Макенджиев, Пенев, Иванов, Миланов, Василев, Том, Почански, Ал. Василев, Божилов, Милисавлевич, Панайотов

Радник: Лучич, Челебич, Желкович, Кожич, Мемишевич, Беширович, Мартинович, Джурич, Сречкович, Васич, Обрадович