Собственикът на Стяуа Джиджи Бекали е смятан за един от най-ексцентричните хора във футбола като цяло и за пореден път се доказа като такъв. Той изненада футболната общественост в Румъния, след като привлече в сряда бившия нападател на Левски Лукаш Гикиевич. 

Откакто напусна "Герена", полякът се подвизаваше из първенствата в Азия и предимно в арабския свят, като беше изчезнал от радарите дори на слабите европейски клубове. И изведнъж се озова в гранда от Букурещ, но се оказва, че и това се е случило малко случайно. Поне от думите на Бекали. 

"Дойде някакъв нападател. Не го знам какъв е, що е, но подписа договор. Цъфна ми тук в 2:00 часа сутринта след полунощ, някакъв поляк, подписа за шест месеца. Не го знам дори как се казва. Някой ми го препоръча на някаква среща, стиснах му ръката и подписахме. Човекът не иска пари, искаше само договор и го получи", заяви Бекали в поредното си култово изказване. 

Гикиевич е оценяван на малко над 200 хил. евро от Transfermarkt. Явно надеждата му е да направи силни мачове до края на годината и да се завърне отново в европейския футбол. През септември полякът навършва 32 години.