Мениджърът на Лудогорец Пауло Аутуори демонстрира оптимизъм преди първия мач с Зрински Мостар в третия квалификационен кръг на Лига Европа, въпреки поражението от Локомотив Пловдив в Разград през миналия кръг. 

Според него, босненците са много силен отбор, но той е съзрял някои техни проблеми и смята да ги използва. И също така очаква момчетата му да преодолеят трудностите от поражението срещу "черно-белите" в психологически план. 

"Винаги очаквам трудности. Мачът ни може да стане по-малко труден, само ако ние си го направим такъв. Това, което искам от мача , да имаме по-голяма ефективност в завършващата фаза." 

"В последния си мач играхме доста добре, имахме доста положения, атакувахме отвсякъде, пропуснахме и дузпа. Просто ни липсваше да вкараме гол. Това, което трябва да направим занапред, е просто да вкарваме голове", заяви бразилският специалист и разкри силните и слабите страни на съперника.  

"Направили сме анализ на противниковия отбор, както предполагам и те на нас. Знам, че разполагат с добри офанзивни играчи с много идеи в предни позиции. Те са много добър тим. Видял съм, че дефанзивно имат малък проблем. Всички се притесняват от защитата и това е нормално", добави Аутуори и продължи с анализа си. 

"Няма проблеми в отбора, направихме и анализ на последния мач. След него мога да кажа, че сме физически много добре. Колкото до психологическото състояние на играчите, който не е силен ментално, трябва да се откаже от футбола. Няма значение дали печелиш, или губиш, трябва да покажеш добър футбол и да спечелиш. Пътят е дълъг и не се решава от един мач", добави бразилецът и продължи. 

"Ние сме тук, за да надграждаме нивото, играчите няма как да са преситени от победи. Във футбола трябва да е ясно, че шампион не се става след 2-3 мача, а след цял сезон. И трябва да знаем разликата между успех и престиж. Успехът е нещо, което го има един ден, а на другия го няма. Престижът е завинаги и трябва да с поддържа." 

"Тези играчи имат престиж, заради всичко, което са постигнали в миналото. Но, като всички в света, не са имунизирани срещу моментите, които им се случиха сега. Големите шампиони знаят как да ги преодоляват и трябва да го покажат сега." 

"Всички знаят колко са важни тези мачове. Трябва да бъдем ефективни, защото в предишния си мач показахме силна игра, но загубихме. Те трябва да знаят точно това. Казах им, че най-вероятно ще направим по-слаби мачове от последния си, но тях ще ги спечелим, защото ще вкараме един гол повече от противника", разкри Аутуори обяви дали има контузени. 

"Всички са готови за този мач, няма контузени. Джоди Лукоки и Натанаел ще се завърнат в групата. Нашите играчи направиха много силен мач, което показа, че са физически готови. Да видим и дали ментално ще са готови", сподели южноамериканецът. 

"Ако не бяхме работили достатъчно, нямаше да вкараме седем гола на Крусейдърс. Точно затова има по-големи очаквания към нас. Ако погледнете световния футбол, ще видите, че най-големите реализатори минават през моменти, в които не вкарват. Винаги има въпроси кога ще вкарат, но го правят. Така че очаквам и на нашите момчета да се случи същото." 

"Всички наши играчи трябва да работят и индивидуално, и колективно. При нас обаче индивидуалната работа е важна, защото всеки играч има различни потребности и работим с тях, за да развием качествата им. Ние имаме нашата колективна стратегия и всички те са задължени да имат своя индивидуална стратегия, за да я постигнем." 

"Локомотив Пловдив игра много затворено, но въпреки това създадохме много положения. Може да се види, че с много движение създавахме пространство и шансове. Това, което ни липсваше е последният пас и ефективността. Това трябва да покажем срещу Зрински. Като се обърна, искам да видя, че тези играчи ще я покажат", завърши Пауло Аутуори.