Наставникът на Лудогорец Пауло Аутуори говори преди първия мач на разградчани срещу Видеотон от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Специалистът заяви, че очаква трудна среща, като изрази надеждите си „орлите“ да се представят на ниво и да не допуснат попадение в мрежата си у дома.

„Зелените“ посрещат Видеотон на 25 юли от 20.00 часа. Битката на „Лудогорец Арена“ ще може да следите с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, по DIEMA SPORT и да слушате на честотите на Дарик радио.

„За нас всеки един мач, който не е започнал, е труден мач. С това, което покажем на терена, може да стане по-малко труден. Всеки един противник има своите характеристики – своите силни и слаби страни, както и нашият тим. Ние сме направили подробен анализ, както и те нас, предполагам“, започна наставникът на седемкратния шампион на България във връзка с Видеотон.

„Ние ще имаме стратегия за нашия мач, надявам се с качествата на нашите играчи, те да я приложат по най-добрия начин. Искам да имам силен отбор и да го покажем на терена“.

„Искам само да кажа, че предните два мача, които се изиграха, не е нещо, което се случва постоянно във футбола – да се пчели с такива големи резултати. Не е реалност в съвременния футбол. Ние ще работим върху това да се представим добре на терена и да не ни вкарат гол. А всичко останало, което във футбола се случва с такива големи резултати, са случайности. Не мога да очаквам от моя отбор да спечели с такъв резултат отново. Противниците стават все по-трудни. Моето послание е ясно – очаквам трудности“, коментира още бразилецът.

Пауло Аутуори

източник: LAP.bg

„В момента нямаме контузени играчи, което означава, че нашият тим е добре физически. Единственият, който се готви по специален режим е Яцек Горалски, който тренира с кондиционните треньори, за да се завърне по-бързо на терена. Също и Владо Стоянов, който е възстановява. Той обаче работи много добре и скоро може да го очакваме на терена да ни помогне“.

„Направили сме подобрен анализ на Видеотон, най-вече на последните два мача, които изиграха в предварителните кръгове на Шампионската лига, защото както знаете, те играха с Люксембург и изпитаха сериозни трудности и в двата мача. Наблюдавахме как играят те, но и отбора на Люксембург, защото не знаехме срещу кой ще се изправим“.

„Всички мачове са ключови. Ако не се представим на ниво в предстоящата среща и не я спечелим, следващият ни двубой няма да има никакво значение. Постоянно говорим с играчите, че следващият мач е най-важният. Ние трябва да сме подготвени за всеки противник, но за да стигнем напред, трябва да преодолеем това препятствие утре. Ако приемем, че нашата мечта са групите на Шампионската лига, а тук е реалността, между тях стоят препятствия, които трябва да преминем. И това правим“, продължи специалистът.

„Всичко е свързано във футбола, аз имам сериозен опит и казвам, че всичко ни е приоритет. Това е нашата цел. Няма нищо лесно за постигане и това е работа на треньорския екип – да убеди играчите в значимостта на всеки двубой. Ако приемем, че концентрацията ни е лампа, която постоянно включваме и изключваме – тоест – ту сме концентрирани, ту не, в един момент лампата ще изгори. Така че, трябва да поддържаме постоянна концентрация“.

„Отказвам да говоря за следващи съперници преди да са минали двата мача с Видеотон“, завърши Аутуори.

Босненци или малтийци за Лудогорец при провал в Шампионската лига

Румънският или шведският шампион за Лудогорец в Шампионската лига