Наставникът на Лудогорец Пауло Аутуори коментира предстоящия реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Видеотон. Специалистът обяви, че иска неговият тим непросто да се класира за плейофната фаза, но и да излезе по-силен след този двубой.

Унгарците посрещат българския шампион на 1 август от 21.00 часа. Срещата може да следите с Gong.bg, PLAY DIEMA SPORT, DIEMA SPORT и по Дарик радио.  Първият двубой завърши при 0:0.

„Очаквам утре (бел. авт. – сряда, 1 август) да има добър футбол. Аз преди треньор съм любител на футбола. Очаквам добър и силен мач. Нашата цел е ясна. Знам, че ще има трудности, но се надява да сме готови“, започна Аутуори.

„Очаквах, че ще се играе по-отворен футбол в първия мач, но тяхната стратегия бе такава, защитаваха се добре, изпълниха си целта. Ние създадохме достатъчно положения, но не бяхме ефикасни, а футболът, както знаем се брои на голове“.

„Атакуващият футбол или каквото и да е, е стратегия на Видеотон, ние може да контролираме само себе си. За нас утрешният мач не е само класиране, а да покажем на себе си, че можем да превъзмогваме трудности и да израстваме“.

„Всеки един треньор и футболист излиза с цел победа. Никой не мисли за продълженията и дузпите, но утре ако сме силни в защита и ефективни в нападение, смятам, че ще изпълним целта си“.

Пауло Аутуори

източник: Веско Вълчев

Запитан дали само гол ще е достатъчен за класиране на „орлите“, бразилецът отвърна: „Да говорим за това е само теория преди мач. Статистиката е, че за шест официални мача имаме 12 гола и само един допуснат. Ако сме солидни в защита, ще постигнем целта си“.

„Само Лукоки го няма. Всички други играчи са готови за игра. Винаги казвам на момчетата, че в решителни мачове, трябва да са това, което са били досега, Те са това, което са благодарение на това, през което са минали. Искам да покажат добър футбол, да са добри в защита и да са ефективни“.

На питане два или четири тима разузнава за Европа, Аутуори каза: „Винаги казвам на играчите да задържат фокуса в реалността. Ако казвам това на играчите и правя обратното, давам лош пример. Разбира се, имаме екип, който анализира възможни противници. Това е нормално за футбола“.

„Отборът на Лудогорец бе очакван с голям респект заради опита си в евротурнирите, играел е срещу тимове като Реал Мадрид и Арсенал. Видеотон и като цяло унгарският футбол, няма такива големи мачове в последните години. Треньорът им каза, че те са изпълнили добре стратегията си. Може да се учим от футбола.  На теория на Световното имаше много отбори без възможности да продължат, но показаха добри резултати. Футболът ни дава уроци и трябва да се учим от тях. Като фен на футбола много искам унгарският футбол да се върне към славните си мигове от преди. Относно Видеотон - те изпълниха стратегията си и техният приоритет бе защитата“, коментира Аутуори.

„Лудогорец е отбор, който от доста години е задно, за тях е нормално да играят атакуващ и жизнерадостен футбол. Идеята ни утре е да вкараме гол, искаме нивото да е високо, искаме висок интензитет, да сме солидни в защита, но ние не искаме просто да се класираме, а да излезем по-силни, за да се чувстваме на следващия ден доволни и щастливи и  да посрещнем нови предизвикателства“.

„Последният мач на нашия тим направихме ротации, така е.  Винаги съм искал да имам конкуренция в отбора, защото така ще имам силно изграден тим. В последния мач смених петима, но това бе за освежаване на трите линии. Не съм направил голяма промяна и не мисля да прави големи промени в бъдеще“.

„11 футболисти печелят мач, но една добре организирана група може да спечели титла. Трябва да имаме здрави и готови играчи“, каза финал Аутуори.