Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори заяви след класирането на отбора за груповата фаза на Лига Европа, че акцентът е бил поставен именно върху участието на тима в тази фаза на турнира. Той добави, че българският шампионат не е спринт, а е бягане на дълго разстояние.

„Надявам се всички да разберат, че ние не използвахме някои от играчите си в мача срещу Славия от стратегическа гледна точка, те да бъдат свежи в двубоя срещу Торпедо Кутаиси“, коментира Аутуори.

„Трябва да оценяваме моментите, да мислим за бъдещето и хората да оценят нашите идеи. Нашият акцент бе върху Лига Европа. Знаем, че нашият шампионат е много дълъг и не се решава от един или два мача“, добави треньорът на Лудогорец.

„Това, което се случи бе нашата главна цел – да влезем в Лига Европа.“

„Днес направихме голяма стъпка напред, за да покажем, че сме конкурентен отбор. Не само вътрешна конкуренция, но и конкуренция в Европа“, продължи той.

„Стратегията бе такава, че срещу Славия да играем по такъв начин.“

„Направихме добър мач. Направихме някои грешки, но през второто полувреме изчистихме играта. Най-важното е, че направихме добър мач.“

„Трябва във всеки един мач да играем по възможно най-добрия начин. Да бъдем силна група на терена. В Лига Европа трябва да бъдем конкурентни и силни. Трябва да балансираме нещата. След всеки един мач правим анализ и програма за възстановяване, което е много важно. Понякога може да пропуснем някоя победа, но за сметка на това да постигнем много по-важен успех в бъдеще.“

„Няма какво да празнуваме. Не се печели предварително и не се губи предварително. Ще празнуваме, когато спечелим всичко. Българският шампионат не е спринт, а е бягане на дълго разстояние. Печели този, който е постоянен. Трябва да сме конкурентен отбор. Да имаш конкурентен отбор е да имаш баланс“, каза още Пауло Аутуори.