Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори подходи философски след отпадането на „орлите“ от Шампионската лига. След равенство 0:0 в първия мач срещу Видеотон в Разград, днес „зелените“ отстъпиха на унгарския си съперник с 0:1 и се простиха с мечтата си за влизане в групите на най-силния европейски клубен турнир.

В края на първото полувреме българският тим остана и с човек по-малко, след като Върджил Мисиджан получи втори жълт картон.

„В края на първото полувреме загубихме концентрация и получихме жълти картони поради тази причина. Не успяхме да се концентрираме и затова загубихме мача. Получихме гол, когато изгониха нашия играч, а Терзиев бе извън терена за оказване на лекарска помощ. Загубихме мача заради липсата на контрол и концентрация“, коментира бразилският наставник на Лудогорец.

„Първия картон беше без никаква причина. Те можеха да правят фаулове отзад, но начинът, по който бе изгонен нашият футболист беше много пресилен. Специално първият картон в срещата, вторият вече беше интерпретация“, каза Аутуори.

Върджил бе изгонен в края на първата част след втори жълт карон, получен заради симулация. Първото официално предупреждение му бе показано заради споровете при изграждането на стена пред наказателното поле на българския тим.

„Урокът, който ни даде този мач е, че не трябва да губим концентрация, не трябва да губим организацията си. След победите и след загубите, остава животът. Трябва да сме умни и да не повтаряме грешките си, заради които не успяхме да се класираме днес. Не бяхме ефикасни в първия мач. Противникът не ни изненада много. Очаквахме фаулове, разпокъсана игра, но след изгонването на Върджил нещата станаха сложни“, каза още той.