Лудогорец играе атакуващ и агресивен футбол и това си личи по отправените удари към вратата на съперника в четирите мача от груповата фаза. Разградчани са отправили 57 шута и са на осмо място по този показател сред всички 32 отбор, отбелязва „Мач Телеграф“.

На първо място е Фиорентина със 74 удара, второто място е за Айнтрахт с69, а четворката се допълва от два белгийски отбора – Гент с 65 и Брюж с 64. След „орлите“ остават отбори като Фенербахче, Бешикташ, Лил и АЗ Алкмаар. На последното място пък е Чукарички с 20.

startphoto.bg
95 снимки

23 от ударите са във вратата на съперника, като по този показател българите са също сред първите в класирането. С най-много удари за Лудогорец са двама играчи – Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски, които имат по 11. С три повече имат играчи като голмайсторът на АЗ от последните сезони Вангелис Павлидис, Фанакен от Брюж и Мичи Батшуай от Фенербахче.

Интересното е, че Текпетей е сред играчите, които са извършили най-много нарушения. Той е на пето място сред всички играчи в групите с 10 фаула.