Помощник-треньорът на Лудогорец Алекси Желязков коментира пред медиите предстоящия мач на „орлите” в Лига Европа срещу ЦСКА Москва. Асистентът на Станислав Генчев си пожела родният шампион да вземе победа при визитата си на „ЦСКА Арена”, за да може да си засилят шансовете за продължаване в елиминациите на втория по сила европейски клубен турнир.

Треньорът напомни, че руските „армейци” ще искат да вземат реванш от Лудогорец, който го победи безмилостно с 5:1 в Разград през септември.

„Колкото по-бързо успеем да се класираме напред, е по-добре за нас, защото предстоят мачове за първенството. Зависими сме от още един мач, а най-добрият вариант е всичко да приключи, но сме готови да се противопоставим на отбора на ЦСКА Москва”, започна Алекси Желязков.

„Дзагоев е един отличен играч с много богат опит. Доста време не е играл и се съмнявам да бъде на 100%, но отборът на ЦСКА Москва изповядва силно колективен футбол, така че едва ли е зависим от отсъствието, или присъствието, на един играч”, коментира асистентът в Лудогорец.

„Мачът с Еспаньол беше голям шамар за нас, но както казах вече, в отбора ни има опитни играчи. Спокоен съм, след като видях как реагираха те на тренировките. Това беше един мач, дори загуба с 0:6, но той дава три точки. Психологическата нагласа оказваше влияние, но играчите бързо излязоха от това положение”, говори Алекси Желязков.

„Убеден съм, че мотивацията в ЦСКА Москва ще е огромен, а те ще искат реванш от нас заради резултатът, който стана в Разград (5:1 за Лудогорец). Искам да потвърдя думите на Гончаренко, че имаме 20 готови футболисти. Те трябва да са готови и да излязат да играят – няма незаменими хора. Най-нормалното нещо е в групата да има трима вратари, когато пътуването е далечно. Това е специфичен пост, така че е нормално да имаме трима вратари в подобен мач”, акцентира помощник-треньорът Алекси Желязков.