Бразилският ас на Ботев Пловдив Фернандо Виана даде интервю за португалските медии, в което анализира предстоящите сблъсъци срещу Маритимо.

Виана изрази увереност в способностите на "канарчетата" и макар да призна достойнствата на португалския съперник, обясни, че не счита Маритимо за фаворит.

Ботев замина за Бургас, чака Маритимо

"Не мисля, че Маритимо е фаворит. Футболът е много непредсказуем и имаме страхотен отбор, но Маритимо е клуб, който чуваш често, една от силите в Португалия, така че ще бъде много труден мач. Този двубой е финал", заяви Виана, който познава някои от играчите на съперника: "Познавам Патрик (Виейра) и съм играл срещу Ебер Беса."

"Феновете на Ботев ще са много развълнувани и ще поставят Маритимо под напрежение, а ние ще сме добре подготвени. Трябва да вземем добър резултат у дома, защото знаем, че Маритимо е силен домакин, така че резултатът от първия мач трябва да ни постави в комфортна позиция за реванша."

Виана призна, че фактът, че Ботев вече е изиграл 6 официални мача, а Маритимо нито един, може да бъде предимство. "Това може да бъде предимство за Ботев. Маритимо е изиграл няколко контроли, но атмосферата на официалния мач винаги е различна. Ако се възползваме, това може да бъде важен фактор."

Никакви проблеми в Ботев преди битката с Маритимо