Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев беше изключително доволен след победата на тима над Цървена Звезда на "Мала Маракана" с 4:2 и класирането напред в Шампионската лига. Според него, отборът му е "орисан" да играе подобни луди мачове, след като и този приключи след продължения. 

"Орисани сме да правим луди мачове, явно е заложено в името ни. Още на заминаването го казах, обещах го и бях сигурен, че ще е така. По-важното е, че победихме по един категоричен начин. Ние няма да се уплашим от тази публика, защото ние сме отбор с характер и сме го доказали през годините."

"Успяхме да запазим самообладание, това е Лудогорец. Ние винаги се борим до последно и никога не се отказваме. Освен победата, ние го доказахме по категоричен начин с играта си. Не се стреснаха от обстановката и от пропагнадната война, която се водеше в последната седмица", сподели Петричев. 

Според него, постоянните уверения от Сърбия, че атмосферата на стадиона ще се окаже решаваща за продължаване напред не са повлияли по никакъв начин на играчите на Лудогорец. Според него обаче това е само една от крачките напред, сега предстои плейофът за групите на Шампионската лига. 

"Обадиха ни се хора от други отбори и ни поздравиха. Както се каза - те пяха, ние играхме, прословутият ад на "Маракана" се видя, че не е толкова страшен. Имаше моменти, в които наистина се бяхме притесниил, но аз наистина вярвах, че ще вкараме гол повече,. Имаше моменти, които до последно ни притесниха, но аз до последно вярвах. Ако има логика, тя беше Лудогорец да победи." 

"Това е втората голяма крачка, първата беше да станем шампиони. Дай Боже сега жребият да е благосклонен към нас и да изтеглим съперник, който е преодолим и да се върнем пак в групите на Шампионската лига. Смятам, че е добре за българския футбол като цяло. Чухте какво скандираха срещу България цяла вечер, така че се радвам за победата. Прословутият ад, с който ни плашеха, не ни стресна", сподели още Петричев и накрая се оплака от отношението на ръководството на Цървена Звезда към феновете от България. 

"Ядоса ме повече, че продаваха по 5 евро чаша вода на нашите фенове, а те не са от най-богатите. Надявам се колегите от Звезда да си вземат бележка, но 5 евро за чаша вода е срамна работа", завърши Петричев.