Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович беше изключително доволен от начина по който неговия отбор седеше на терена по време на минималната загуба срещу Страсбург на стадиона в парка „Лаута“. Той заяви, че иска да вижда същото това лице на своя отбор и реванша.

„Няма как да не ми хареса реакцията, беше перфектната реакция. Тези 90 минути феновете бяха постоянно зад нас. Мисля, че нямаше червен картон за, а по-скоро имаше дузпа за нас. Страхотни бяха момчетата, Имахме много вяра в себе си и ще се опитаме в реванша да покажем тази вяра“, започна той.

„Имаше дузпа за нас. Имахме и хубави положения. Акциите на Аралица, Ожболт и Илиев например. Няма за какво да съжаляваме. Ще търсим шансовете си във втория мач. Те имат играчи за по 100 милиона евро и подобен бюджет, но ние се представихме съвсем на ниво. България трябва да се радва, че има такъв отбор като нас“.

„Мачът с Лудогорец ни помогна. С всеки голям мач ще трупаме опит. Нуждаем се от такива двубои, за да растем“.

„Не трябва да забравим, че сме изиграли повече мачове спрямо тях и се вижда, че сме добре подготвени физически. Само поздравления за нас срещу толкова силен физически тим. Нямаме какво да губим, искаме да минем още един кръг. Трябва да се борим за всяка топка и всеки дуел“.

„Може би ще запазя тактическата постройка. Йосип Томашевич ще липсва. Имаме достатъчно играчи обаче и имаме интелигенти играчи. Днес минахме в 4-4-1 и се получи добре. Харесва ми този безстрашен стил и искам за напред да продължим по същия начин, защото можем“, завърши Акрапович.