Отборът на Лудогорец покачи адреналина дни преди решителния мач с молдовския Мислами в Шампионската лига. В неделя вечер шампионите взеха решение да сплотят колектива с атрактивно картинг състезание на една от най-модерните писти в България София картинг ринг.

Водени от изпълнителният директор Ангел Петричев и старши треньора Бруно Рибейро разградчани показаха умения зад волана. Почти всички футболисти и треньори взеха участие в надпреварата. В това число влязоха самите Рибейро и Петричев.

Най-бърз на в картинга се оказа Михаил Александров, който заслужено вдигна и купата. Александров показа най-добро време в предварителните сесии, в квалификацията за място и в самото финално състезание, за което се класираха 11-те човека с най-бързо време.

Второто място остана за Георги Терзиев, който се добра до сребърния медал след жестока битка с Върджил Мисиджан. Именно Мисиджан остана трети.

Място на финала намериха още двамата кондиционни специалисти Серхио Марти и Хавиер Рамос, операторът на тима Калоян Чаушев, Кишада, Андрей Препелица, Йордан Минев и треньорът на вратарите Милан Стойкович.

Самото състезание се превърна в истинско забавление за играчите, които бурно аплодираха шампиона Михаил Александров. Крилото обаче има завиден опит, след като в края на 2014-та година се включи в благотворителното състезание на Дарик радио, Gong.bg и Ники Кънчев шоу. Тогава Александров остана извън тройката в конкуренцията на свои колеги от други тимове, но във вътрешното за Лудогорец състезание нямаше конкуренция. Футболистът завъртя и най-бърза обиколка за вечерта, като единствен падна под 50 секунди.

Решението на ръководството за сплотяване на колектива пък идва след двата поредни неубедителни мача, които Лудогорец изигра през седмицата. 

Отборът занимава днес за втория мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Милсами. Тимът отпътува за Молдова предиобед от Летище София.