Старши треньорът на Базел Пауло Соуса похвали тима на Лудогорец за постиженията му в последните години и прогреса, който бележи напоследък. Португалецът допълни, че това е важно не само за футбола в България, но и този в Европа.

„Имаме страхотно уважение и респект към отбора на Лудогорец, който за 13 години постигна много. Със сигурност трябва да оценим това ,което правят не само за българския, но европейския футбол. Те натрупаха много опит през миналата година,. Трябва да ги поздравим, за това което постигнаха в Лига Европа през миналата година“, коментира Соуса по време на официалната пресконференция преди двубоя от Шампионската лига между българския шампион и Базел утре на „Васил Левски“.

„Начинът, по-който се класираха за групите и финалът на двубоя със Стяуа показва какво желание има този клуб да се представи добре. Те играха страхотно срещу Реал и Ливърпул, Това, че загубиха не означава, че трябваше да загубят тези мачове. Изпитваме страхотен респект към Лудогорец.“

„За Иван Иванов е важно да натрупа положителна енергия, бивайки тук в родината си, заедно със своето семейство и приятели. Всички знаем, колко е трудно за един футболист да претърпи втора операция веднага, след като се е възстановил от друга контузия“, коментира Соуса по повод българския национал Иван Иванов, който, въпреки че е контузен е в България със своя тим.

„Винаги се опитваме да вземем максимален брой точки. Това е моя философия във футбола. Този мач е много важен, както за Лудогорец, така и за нас. Имаме нови играчи, но се опитваме да ги включим в тима и да играем, като едно цяло. Очакваме Лудогорец да не се нареждат зад топката, а да играят много по-офанзивно. В същото време това ще ни отвори възможности да атакуваме и да спечелим мача. Някои от ключовите герои от мача с Лудогорец миналата година вече ги няма. Тези, които останаха знаят много добре, какво ги чака утре. Очаква ни съвсем различен мач. Лудогорец е нов отбор и настроението в тима е друго“, каза още Соуса.

В същото време чешкият защитник на швейцарците Марек Сухи допълни: „Очаквам труден мач, защото Лудогорец е добър отбор с добри играчи. Подготвяхме се както за мачовете с Реал и Ливърпул, искаме да спечелим двубоя, няма значение срещу кой излизаме утре. Искам да говоря само за мача утре. Фокусирани сме изцяло върху него. Ще бъде ключово, ако спечелим трите точки. Искаме да ги спечелим. Трудно е да кажем какво ще се случи след това.“