Лудогорец загуби с 1:2 у дома от Истанбул Башакшехир и не успя да се класира за фазата на директните елиминации в Лига Европа. Поражението е първо за "зелените" в група "С", а воденият от Димитър Димитров състав има 8 точки на второ място.

В 12-ата минута Мевлют Ердинч беше оставен напълно непокрит малко пред вратарското поле и засече с глава.

Вратарят Ренан изби, показвайки страхотен рефлекс. До първото попадение за Истанбул се стигна в 20-ата минута, когато Фрай центрира отляво, а връхлитащият от втора позиция Един Вишча отблизо вкара топката във вратата на българския шампион.

Само седем минути след това турският отбор вкара и втори гол. Керим Фрай проби отляво, навлезе навътре към наказателното поле и шутира. Топката се отби леко в Яцек Горалски и за втори път влезе в мрежата зад Ренан. До края на първата част "зелените" достигнаха единствено до опасни удари на Сисиньо и Абел Анисе. 

Във втората минута на втората част влезлият като резерва Клаудиу Кешерю върна топката от аутлинията към Вандерсон, който от няколко метра пред голлинията прати топка встрани. В 65-ата минута Върджил Мисиджан качи топката на главата на Марселиньо, който от границата на вратарското поле я прати в мрежата за 1:2. 

При последвалия силен натиск за отбора от Разград в 71-ата минута Яцек Горалски стреля извън наказателното поле, Абел Анисе промени посоката на удара, но топката мина малко над напречната греда на вратата на гостите.

Само минута след това Игор Пластун стреля от границата на наказателното поле през куп от играчи, но вратарят Гюнок отби в корнер. В 74-ата минута Лудогорец имаше нов шанс да изравни, но стражът на гостите пак спаси шут на Вандерсон след създалата се суматоха в наказателното поле. Пет минути по-късно резервата Мосоро на два пъти пропусна да реализира трети гол във вратата на Ренан. 

В последната минута от редовното време гостите направиха бърза контра и резервата Елджеро Елия стреля по диагонала но Ренан отби кълбото. Веднага след това Игор Пластун направи груба грешка, но Мосоро би в Ренан и топката излезе в корнер.

Успехът е първи за Истанбул, като турският тим е с 5 точки след първия си успех в група "С". Лудогорец трябва да спечели поне точка като гост срещу Хофенхайм или да очаква Истанбул да не победи у дома Брага, за да се класира за директните елиминации в Лига Европа.