Септември София победи с 3:0 албанския Академи Футболит в първи мач от първия квалификационен кръг в младежката Шампионска лига на УЕФА. Реваншът е на 19 октомври в националната база на Албания край Тирана.

На стадион "Славия" българският отбор имаше сериозно превъзходство през целия двубой, но футболистите, водени от треньора Иван Гешев, проявиха неточност пред вратата.

Иван Аврамов в 24-ата минута и Симеон Александров в 27-ата и Красиян Колев в 41-ата изпуснаха отлични шансове за гол. Септември реши срещата само за две минути в края на първата част. Стоян Стоичков откри в 44-ата минута с плътен удар след корнер, отбита топка и силен шут от границата на наказателното поле. В следващата атака столичани отново изпълниха корнер, а вратарят на гостите не успя да отбие добре топката, като от два метра Иван Аврамов с добавка се разписа за 2:0.

В 55-ата и 67-ата минута дойдоха нова два сериозни пропуска на Красиян Колев и Иван Аврамов.

Десет минути преди края на редовното време Александров проби самостоятелно, премина през защитата на гостите и се разписа за крайното 3:0.

Това е първа победа за български отбор в младежката Шампионска лига. До момента в турнира са играли Левски, Лудогорец и отново Септември София. Победителят от този двубой ще играе срещу победителя от двойката Рейнджърс (Шотландия)-Хамарби (Швеция). Отборът от Глазгоу победи с 3:0 в първата среща. Президент на албанския Академи Футболит е бившият играч на ловешкия Литекс - Албан Буши.