Ботев Пловдив замина рано сутринта за първия мач с Бейтар Йерусалим от втория квалификационен кръг на Лига Европа. 

Двубоят ще се играе в четвъртък, 13 юли, от 21.00 часа, и ще може да го следите с GONG.BG, GONG PLAY, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Трима отпаднаха от групата на Ботев за Бейтар

"Очакваме тежки двубои, защото играем със силен противник. Имахме възможност да изгледаме няколко техни мача, те са в почти същия състав, като от миналата година," коментира старши треньорът на Ботев Николай Киров на път за Израел. "Имаме достатъчно време до мача да се възстановим от пътуването."

"Нямаме други проблеми освен контузията на Балтанов. Надявам се да успеем да се справим с този противник," допълни Киров.

"Определено те са по-титулуваният отбор в последните години, но ние сме отбор, който обича да играе с топката, който води играта. Ако имаме тази възможност, ще го направим," каза наставникът на Ботев.

На въпрос дали е благоприятен фактът, че Ботев отново е домакин на реванша, той смята: "Не мисля, че в съвременния футбол това е от такава важност. Надявам се да сме направили точните изводи, играчите да подходят сериозно. Важните неща са спортно-техническите."

"Пожелавам успех на всеки български отбор," заяви Киров, след като Ботев се засече с Левски на летището.

Николай Киров бе категоричен, че  Ботев се е готвил за сгъстен цикъл от мачове и с ротация в състава ще се справи с него.