Футболният музей на ФИФА е една от забележителностите в Цюрих, където довечера Лудогорец излиза във втори мач от груповата фаза на Лига Европа. Цюрих е града на световната футболна централа и логично тук могат да се видят символите на футболната игра през годините. Трябва да признаем, че от ФИФА са се постарали да впечатлят футболния запалянко с това, което той може да види в музея, където основна тема е историята на Световните първенства.

България логично също присъства в музея на футбола по един или друг начин. Фланелката на националния отбор е изложена редом до всички екипи на национални федерации членуващи във ФИФА. Решението на уредниците на музея екипите да се разпределят по цветове ясно показва, че реално всички национални отбори използват 4 основни цвята с различни нюанси за своите екипи – жълто, синьо, бяло, а най-многобройни са червените екипи.

Снимка на български фенове също е показана в експозицията. Снимката е доста стара и вероятно е от периода на незабравимото американско лято през 1994 година. Именно в къта на САЩ 94 е показана и снимката на Христо Стоичков, а любопитното е, че сред топ кадрите на шампионата е радостта на нигериеца Рашиди Якини след първия гол във вратата на Боби Михайлов, когато влезе във вратата и протегна ръце през мрежата.

Мачът България – Германия от същото Световно първенство пък е един от топ мачовете на всички първенства за всички времена и кадри от него могат да се видят във видеосекциите на музея. Именно с моменти от този незабравим мач е визуализирана България в интерактивната световна футболна карта.

Интересни неща могат да се закупят и във футболния магазин към музея. Там се продават фланелки на Аржентина и Португалия със сертифицирани автографи на големите звезди Меси и Роналдо. Интересното е, че подписът и фланелката на Меси е оценена на 750 швейцарски франка, докато тази на Роналдо и Португалия се котира доста „по-евтино“ – 550 франка.