Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев показа с думи, че шансове за отбора му има въпреки загубата от Страсбург с 0:1. Стрелецът на „смърфовете” не спря да благодари на феновете на отбора и призна, че ако стадион „Локомотив” винаги е така пълен, то опонентите ще падат само от феновете.

„0:1 не е толкова трагичен резултат. Да, много ще е трудно във Франция. Хубаво е, че не инкасирахме повече попадения. Имахме положения и няма от какво да се срамуваме. Играхме за страхотната ни публика. Чакаме реванша, тъй като мисля, че мачът ще е различен. Ако излезем със самочувствие, може да им създадем проблеми.

„Само Господ знае какво щеше да стане, ако бяхме 11 на 11. Това, което видях от тях, ме кара да си мсиля, че можем да направим нещо хубаво като гост. Реагирахме добре след гола им, не допуснахме много положения. Едно или две за бързите им нападатели, но цял мач тичахме с човек по-малко. Единият от халфовете им разпределяше добре играта. Надявам се във Франция да не изглеждаме като във Словакия. Пловдив може да се гордее с нас, тъй като и аз се гордея с отбора си”, продължи Митко Илиев.

„Не съм гледал ситуацията за дузпата. Ако е направил движение с ръката към топката, трябва да е дузпа, но те имат бюджет 50 милиона и леко се подпира богатият отбор. Не можем да обвиняваме съдията. Неприятно за нас решение, но това е футболът. Съжалявам, че не зарадвахме хубавата ни публика”, продължи Илиев.

„Ако всеки мач стадионът е такъв, само с публика ще ги бием. Цял мач не спряха да викат, а аз отдавна не съм бил толкова горд”, завърши Димитър Илиев.