Лудогорец вече търси такива мачове като предстоящата среща с ФК Копенхаген, а в момента има напрежение единствено как да се проведе, а не заради силата на опонента, обясни старши треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев. Специалистът беше награден днес за треньор номер 1 за декември 2016-а година, а отборът пък получи приз за същия месец.

"Отборът придоби голяма рутина с двете си участия в групите на Шампионската лига и мачовете срещу големите съперници. Резултатите са разликата от тогава и сега. Но вече и да има напрежение в отбора, то е най-вече за това как ще бъде проведен един мач, а не от страх от противника, добави Дерменджиев.

Лудогорец посреща в първата си 1/16-финална среща в Лига Европа датския шампион ФК Копенхаген в четвъртък. Но къде се играе първата среща не притеснява орлите, а другата добра новина за Дерменджиев е, че няма хора с контузии. Дори Йордан Минев, който беше ударен в неделната среща с Монтана, е възстановен.

"Колкото повече такива мачове играем, толкова по-добре за нас. В момента ние търсим тези мачове, защото така растем и като играчи, и като отбор. Всяка приказка си има начало и край, но дано нашата да е след април тази година, добави капитанът на разградчани Светослав Дяков.

"В първата ни година като участници в Шампионската лига имаше лъкатушене в резултатите у нас и в Европа, но вече този момент сме го надградили. За първенството на България си пожелавам да има поне още 4-5 отбора на нашето ниво, които да бъдат сериозни конкуренти за титлата, продължи Дерменджиев.

Дерменджиев добави, че поне шест от осемте контроли през тази зима са избирани съобразно спецификите на ФК Копенхаген.

"Поне в шест мача съперниците ни си причилаха с Копенхаген. Разбира се, далече са от класата на датчаните, но играят с двама нападатели, стоят компактно в защита. В някои мачове имаше искри, но въпреки това аз съм доволен. Това, което бяхме планирали за тези мачове, го подобрихме, обяви още специалистът. /БТА