Неприятни сцени се разиграха на трибуните в първите минути на мача между АЕК Ларнака и Левски. Фенове на 26-кратния шампион на България се сбиха със стюардите. "Сините" фенове в сектор "В" реагираха остро на транспарант на привърженици на домакините, намиращи се в близост до тях и се стигна до физическа разправа. За щастие мелето бързо бе спряно и няма пострадали. Българският тим е подкрепян в Кипър от сериозна агитка, която е разположена в няколко сектора.

Само преди две седмици имаше и друг инцидент с агитката на "сините", когато българските привърженици се оказаха атакувани преди гостуването срещу Ружомберок (2:0) в Словакия. В малкото словашко градче те се оказаха обект на агресия от запалянковци на холандския Аякс и полския Краковия. В крайна сметка бързата намеса на словашката полиция озапти ситуацията, като задържа голяма част от нападателите.

Левски от своя страна все още чака да научи дали ще бъде наказан от УЕФА заради издигане на флаг със забранен символ от феновете на тима отново при мача навън срещу Ружомберок. Заради повдигнатото обвинение и по препоръка от делегата на европейската футболна централа за реванша клубът от "Герена" се отказа от първоначалното си намерение да издигне огромна видео стена извън стадиона.