Един от водещите футболисти на Лудогорец Марселиньо заяви, че мачът с ЦСКА не е война, а футболен двубой. Така играчът отговори на изказванията на Стойчо Младенов, че предстоящия мач в събота ще е война. „Според мен ще е футболен двубой. Футболът за мен не е война. Футболът за мен носи забавление на хората, които го играят и гледат. Ние играем за удоволствие, но носим и голяма отговорност с изявите си на терена. Защитаваме интересите на клуба, на ръководството и нашите като футболисти. Ние работим цяла година, за да постигаме различни цели. Целта на Лудогорец е винаги да бъде шампион. Мачът е важен, но това е просто футболна среща, която продължава 90 минути. За мен мачът не е война, но е много важен и много хора ще го проследят“, заяви Марселиньо в специално интервю за Гонг.

„Мисля, че това ще бъде труден мач, каквито са всички срещи с ЦСКА. Всички в клуба искаме да бъдем шампиони отново. Поради това трябва да победим ЦСКА, за да сме близо до тях. При евентуална победа ще сме на две точки зад тях. След това ще имаме още два мача с тях в другата част от шампионата. Както винаги срещу ЦСКА, мачът ще бъде труден. Те ще имат подкрепата на тяхната публика, но нашата цел ще е победата в този мач“, допълни бразилецът.

Халфът на Лудогорец заяви, че срещата с ЦСКА на този етап е по-важна от тази с Ливърпул. “Ще кажа така, че за футболистите 1000 % е по-важен мачът с ЦСКА. Защото е директна битка за титлата. Това е като финал, каквито са всичките оставащи три мача с ЦСКА. Такъв е и мачът в събота. Тепърва ще мислим за Ливърпул. Ще имаме огромна мотивация да играем силно срещу Ливърпул в София. Всички сме наясно, че вече не сме в такава добра ситуация в групата. Всички знаят и друго, че когато играем в София на Националния стадион сме много силни. Публиката много ни подкрепя и ние ще се опитаме да победим Ливърпул. Стремим се поне към третото място, с което да продължим в Лига Европа“, допълни още Маркиньос.

„Понякога се чувам с някои от моите сънародници, които играят в България. Винаги когато играем се поздравяваме и си говорим. При всяка възможност комуникирам с Маркиньос, по-малко се познавам с Фелипе, знаем се и с Еденилсон. Действително най-много контакти имам с Маркиньос. Това е нормално, защото ние сме колеги, приятели. На терена всеки защитава своите клубове, но това не пречи да се уважаваме. Битката е 90 минути на терена, но след това сме си приятели“, каза бразилецът.