Защо трябва да е лесно, когато може да бъде трудно? На този въпрос трябва да си отговорят в Лудогорец след загубата от Истанбул Башакшахир снощи. Загуба, която постави на карта пролетните мачове в Лига Европа. Ако трябва да използваме стилистиката, която ни държи още от миналата седмица – Лудогорец пропусна вторият си мач пойнт и то при свой сервис. Сега ще има трети, но вече при сервис на съперника. Разградчани направиха ужасяваща двойна грешка. Турците бяха достатъчно удобен съперник, какъвто Лудогорец не трябваше да бъде.

Снощи Лудогорец игра слабо в по-голямата част от двубоя. Така, както игра слабо преди няколко седмици срещу ЦСКА-София. Истината е, че гостите успяха  да намерят по-добре баланса в играта, което се оказа достатъчно за трите точки. Истина е, също така, че и късметът обърна гръб на Лудогорец в ключови моменти. Ако в Разград трябва да съжаляват за нещо, то това е изпуснатата победа срещу Брага, защото тогава отборът игра чудесно.

Мачът срещу Истанбул Башакшахир бе триумф на непредизвиканите грешки, които натежаха. След загуба е лесно да се търси вина – било в треньор, тактика, играчи или нещо друго. По-трудно е да се направят правилните изводи и това повече да не се повтаря.

След две седмици Лудогорец ще играе в Германия. Все още всичко е в краката на футболистите и идеите на треньора. Хофенхайм се сбогува с Лига Европа, но това нищо не значи. Дори да играят с резервни футболисти, немците са си немци. На „орлите“ им трябва точица или здраво стискане на палци за Брага в Истанбул. Ситуацията от миналата година в Шампионската лига се повтаря. Тогава обстоятелствата се стекоха перфектно за шампионите. Дали и тази ще е така, ще разберем след седмица.

Мачовете в Европа са си мачове в Европа и там вероятно Лудогорец ще играе и през февруари. В клуба обаче се случва нещо, което е леко притеснително. Двама футболисти не са доволни от статута си и изразяват мнението си публично. Това нямаше да прави такова впечатление, ако ставаше дума за Кишада или Жоао Паоло, например. Тук обаче говорим за футболист номер 2 по мачове за Лудогорец за всички времена и капитан на отбора Светослав Дяков и голмайстор номер 2 в историята на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Във футбола няма вечни и незаменими, но и двамата са важна част от историята на този отбор. Как ще се развие ситуацията и дали Дяков и Кешеру прекарват последните си месеци в Разград, само времето ще покаже.