Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев няма да може да използва двама от своите централни защитници и в двубоя срещу Черноморец Одеса в четвъртък. Въпреки бързото възстановяване на Теро Мантула и Георги Терзиев те все още не са в състояние да играят в официален мач.

Ситуацията около финландецът е малко по-сложна, като за него ще трябват допълнителни медицински прегледи в София. Младежкият национал Георги Терзиев пък ще може да направи своя дебют за Лудогорец евентуално идния уикенд, когато шампионите посрещат Любимец. След като бе привлечен от Черноморец Терзиев все още няма изигран официален мач за разградчани, след като се контузи докато бе в младежкия национален отбор.

Така Стойчо Стоев отново има на разположение само двама чисти централни защитници Козмин Моци и Александър Барт, които ще започнат титуляри срещу украинците. На тази позиция може да играе и Йордан Минев, но това ще се случи при положение, че Барт или Моци имат проблем.

19 футболисти на Лудогорец ще се качат в самолета за Одеса, като освен Терзиев и Мантула няма да пътува и третия вратар Георги Аргилашки. Така непосредствено преди срещата от групата ще отпадне още един играч.

Българският шампион заминава за Одеса с чартърен полет от Летище Варна утре сутрин.