Отборът на Лудогорец се нареди до най-големите. Логото на българския шампион вече заема специално място на стадион „Санк Якоб“ в Базел, където довечера „орлите“ ще играят квалификацията за влизане в групите на Шампионската лига срещу местния тим. Не. Не става дума за зала на славата, стая с трофей или друго официално място на стадиона, където българския шампион е оставил своя отпечатък.

Става дума за едно от най-важните помещения на стадиона, помещението, в което се труди екипа по поддръжката на 42-хилядното спортно съоръжение. Там, където са паркирани ултрамодерните машини за поддръжка на тревата и се съхраняват всички инструменти, които влизат в употреба дори при монтажа на една седалка. Мястото всъщност не е тъмна стаичка с размери 2 на 2 метра. Напротив. Работното помещение е близо 200 квадрата, светло, чисто и подредено. Точно в него място намират постери с логата на всички отбори, с които Базел е мерил сили в европейските клубни турнири.

Челно място заемат съперници от груповите фази на Шампионската лига като Клуж, Байерн Мюнхен, Оцелул и Бенфика. Точно между тези големи постери вече е закачена и емблемата на Лудогорец. Други челници са съперници в Лига Европа като Ливърпул, Челси, Днипро, Зенит и Тотнъм.

Емблемите на Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд също са намерили своето място, но явно големите постери са свършили и са останали по-малки спомени от сблъсъците с другите европейски грандове. Това обаче не пречи колекцията да се пълни по-бързо и методично от очакваното.