Българският шампион Лудогорец няма да избяга от традицията, която наложи в програмата преди гостуванията в Лига Европа. Въпреки късния час на двубоя срещу Лацио, Стойчо Стоев няма да прави тренировка в деня на срещата, а ще заложи само на раздвижване и разходка в близък до хотела на отбора парк. По този начин Стоев процедира и в предишните гостувания в Европа независимо от началния час на срещата.

Очаква се в ранния следобед наставникът да обяви пред отбора състава, който ще излезе тази вечер на „Олимпико“. Има вероятност Стоев да предложи някоя изненада в стартовите 11. Също така ще станат ясни и имената на футболистите, които няма да попаднат в групата за мача. От състава трябва да отпаднат трима играчи, които няма как да седнат на пейката. Реално най-голяма вероятност да не бъдат в групата са Мишел Платини, Георги Терзиев и Себастиян Ернандес. Платини и Терзиев лекуваха травми и не успяха да се подготвят пълноценно, въпреки че българския национал пропусна по-малко от подготовката в сравнение с Платини. Ернандес пък не бе картотекиран в Лига Европа в мачовете от груповата фаза, но сега попадна в сметките на Стоев, въпреки че шансовете да се появи на терена са малки.

Снощната официална тренировка на шампионите премина без сериозни проблеми и никакви контузии на играчите, което е радостната новина за Стойчо Стоев. През тази кампания два пъти се случваше наставника да има проблеми в деня на мача или преди него. В Базел на тренировка контузия получи Дани Абало, а при гостуването на Черноморец Одеса се разболя Михаил Александров. За момента подобни проблеми не притесняват Стоев.