Лудогорец ще продаде максимум един играч през зимния трансферен прозорец. Това разкри старши треньорът на разградчани Георги Дерменджиев, като допълни, че решението за такава сделка ще е на собствениците - Георги и Кирил Домусчиеви. 

"Ние гледаме в перспектива и нещата с продажбата ги решаваме. Трябва братя Домусчиеви да решат, ако дойде добра оферта, дали ще продадат някого. Работата е, че тези запитвания, които ги има, не може да има повече от един изходящ трансфер, за да може отборът да запази идентичност. Тези играчи ще ми трябват и за Лига Европа, и за първенството, а от лятото и пак за влизане в Шампионската лига", заяви Дерменджиев за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

Той говори и какво може да се случи с двама от играчите, които представляват най-сериозен интерес за чуждестранните отбори - Джонатан Кафу и Владо Стоянов.  

"За продажба на Кафу трябва да го решат собствениците. Той е много добър футболист, който играе много силно и затова има доста запитвания за него. Но ние имаме варианти и ще се справим и без него", сподели треньорът и говори за ситуацията и със Стоянов. 

"Винаги съм казвал, че Владо Стоянов е най-добрият вратар в България, има запитване за него, но клубът ще реши. Аз искам той да е в отбора, той е много важен за Лудогорец, той е фигура не само като качества, а и като вратар", сподели наставникът и допълни дали може да има български футболисти в селекцията на отбора. 

"Много се говори колко са българите в Лудогорец, но когато трябва да се играе на това ниво, качествата на българите в Първа лига не отговарят на нашия отбор. Ако има добри футболисти в това отношение, ние ще се опитаме да ги привлечем. Имаме перспективни момчета, но на нас ни трябват играчи, които трябва да започнат директно да играят." 

"Не искам да ги коментирам като имена, Тодор Неделев е обвързан още с германски отбор. Той е добър футболист, но не мога да кажа дали имаме афинитет към него сега. Всичко зависи от изходящите трансфери за зимна селекция."

"Ние имаме готови ходове, така че ако има продажба, ние сме готови да привлечем играч на поста, така че няма да има празно място. Имаме достатъчно футболисти, които вършат прекрасна работа, така че не можем да взимаме играчи, само за да ги имаме в отбора", сподели Дерменджиев.

Той говори и защо се случва така, че чужденците в неговия отбор винаги успяват да се аклиматизират.   

"Ние даваме време на играчите си да се аклиматизират, ние сме ги гледали и преди това и е ясно, че имат качества. Наясно сме, че им е необходимо време за адаптация и го имаме предвид това. Ако става въпрос за взимане на играч и да го чакаме за адаптация, имаме готовност за такова нещо", заяви Дерменджиев и говори за своя договор с отбора. 

"Моят договор изтича лятото, аз съм тук и работя, така че това не е проблем. Аз съм професионалист и аз лично съм от началото на проекта тук, харесва ми клубът, начинът на управление, ангажиментите и най-вече напрежението, под което се работи. Тук условията са перфектни за работа и когато се открие новата база след дни, Лудогорец вече и по този показател ще е отбор на средно европейско ниво", завърши треньорът.