Лудогорец отново ще се изправи срещу Партизан в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двата отбора играха един срещу друг и през миналата година, когато краен победител излезе българският шампион.

Двата отбора на практика имат протоколни реванши в мачовете си от втория квалификационен кръг на турнира, след като Лудогорец се наложи с категоричното 4:0 срещу Дюделанж, а Партизан постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Торшавн.

Жребият до толкова повтори сблъсъка между Лудогорец и Партизан от миналата година, че отново първата среща ще бъде в Разград, а реваншът в Белград.

Първият мач, в който Лудогорец ще бъде домакин ще се играе на 29 или 30 юли, докато реваншът в Белград ще бъде на 5 или 6 август.

Любопитен факт е, че Партизан смени шампиона на Сърбия Цървена звезда в новото издание на Шампионската лига. Грандът бе изхвърлен от най-комерсиалния футболен турнир заради нарушаване на предписанията по финансов феърплей. Така вторият в класирането, в лицето на "гробарите", зае овакантеното място. Решението е на Футболния съюз на Сърбия.

През миналата година Лудогорец спечели с 2:1 в първата среща, а след това надви с 1:0 като гост Партизан и с общ резултат 3:1 продължи напред.