Лудогорец победи Хартс с 2:0, след два бързи гола в средата на второто полувреме, във втората си проверка на английска земя.

"Орлите" бяха по-настоятелни и контролираха играта, и след като не успяха да стигнат до гол във вратата на "сърцата" през първото полувреме, пронизаха два пъти съперника в рамките на три минути след почивката.

Стойчо Стоев заложи за началото на по-ескпериментална схема на игра за Лудогорец, като пусна двама офанзивни полузащитници в лицето на Ернандес и Вандерсон, а зад тях Христо Златински.

Именно Вандерсон създаде интересните положения пред вратата на Хартс през първото полувреме. Златински също имаше няколко възможности за удар, но шутовете му не намериха целта.

Лудогорец

Гол на Лудогорец в 30-та минута не бе зачетен, тъй като Роман Безяк бе в положение на засада при подаването на Дани Абало към него.

Шотландците залагаха на контраатака, но положенията пред Иван Чрорович не затрудниха вратаря.

На полувремето на стадиона се появи и Абел Анисе, за да наблюдава новите си съотборници.

Лудогорец определено изглеждаше по-добре през второто полувреме, и логично стигна до попаденията именно в него.

След поредица от смени в състава на разградчани, Стойчо Стоев върна обичайната схема за игра, а на терена се появиха доста от обичайните му титуляри.

Българската агитка не пропускаше да окуражи Лудогорец с "Българи-Юнаци", и в 68-та минута най-после шампионите зарадваха феновете си на Острова, с гол. Марселиньо получи топката в наказателното поле и успя да я копне над вратаря, за 1:0.

Малка агитка за Лудогорец в Англия

Още четири смени по-късно, и точно три минути след първото попадение, дойде и второто.

Технично изпълнение на Христо Златински от дузпа направи 2:0, а тя бе отсъдена, след като Данчо Минев центрира и топката се удари в ръката на защитник.

В 73-та минута Александров центрира от дясно, защитник изби, Кишада опита добавка, но топката бе избита от голлинията от друг защитник.

Страхотна възможност пропусна Лудогорец в 77-та минута, Мисиджан центрира от ляво, Марселиньо засече топката, но стражът на Хартс изби в корнер.

На два пъти играта бе спирана заради напрежение между футболистите в последните десетина минути, и затова след като трябваше да се намеси с червен картон за играч на Хартс в 88-та минута, арбитърът не чака дълго, за да свири и край на контролата.

Лудогорец

В събота, 5 юли, Лудогорец има предвидена трета проверка на английска земя, от 21.30, но съперникът все още се уточнява.

Ексклузивно в Gong.bg можете да наблюдавате на живо излъчването на двубоите на Лудогорец - gong.bg/livestream

С текстов коментар, мача можете да си припомните развитието на Лудогорец - Хартс тук!

Следващите контроли на Лудогорец са срещу Динамо Букурещ на 8 юли от 21:30 часа и на 9 юли от 16:00 часа срещу водения от Ивайло Петев АЕЛ Лимасол.

Говорете за мача, и ни кажете своето мнение за излъчването тук!