Часове преди мача между Реал и Лудогорец пресата в Мадрид е луда по друга тема. Най-горещото име е Лукас Силва, който е спряган за сигурно ново попълнение от зимата в редиците на Реал.

Бразилският халф е смятан за договорен от Флорентино Перес. Счита се, че Реал ще плати около 15 милиона евро на Крузейро за правата на играча. 

Лукас Силва трябва да подсили полузащитата на Кралския клуб. На "Бернабеу" са притеснени, защото Модрич е контузен до февруари, а Кедира най-вероятно си тръгва. През лятото Реал продаде Чаби Алонсо, а сега цялата тежест пада върху Кроос и Иско. 

Местната преса все пак отделя място и за Лудогорец, макар и българският тим да не е водеща новина. Репортерите са се постарали да обяснят кои са по-важните играчи на Георги Дерменджиев. 

Светослав Дяков е обявен за лидера на отбора. Кайсара е провъзгласен за най-постоянният играч на „зелените“.
Пресата в Мадрид със задоволство споделя, че Дерменджиев е пожелал на Реал Мадрид успех в Шампионската лига и Златна топка на Кристиано.

Букмейкърите дават пълно предимство за Реал преди срещата с българите. Успех на Лудогорец е с коефициент 19, докато ставките за Реал са изключително ниски.

Стефан Стоянов, специален пратеник на Дарик радио в Мадрид