Лудогорец победи Партизан с 2:1 в първата среща между двата отбора от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани надиграха съперника, но допуснаха първи попадение, и след това трябваше да догонват сръбския първенец. Българският шампион обаче се справи и с тази задача, и вкара два гола, за да зарадва пълния стадион с успех.

Реваншът е на 6 август в Белград.

През първото полувреме Лудогорец владееше инициативата и в първия половин час гостите от Партизан дори нямаха удар към вратата. Една грешка в защита доведе до лошо развитие на нещата за българите след почивката, но след това те намериха сили да обърнат резултата.

Българският защитник Иван Иванов игра пълни 90 минути в защитата на Партизан.

Лудогорец не се даде и на Партизан, продължава мисия Шампионска лига

източник: Lap.bg

Иван Стоянов пробва да пробие съперника още в четвъртата минута, но ударът му намери само ръцете на Лукач. В десетата пък Иван Иванов се оказа последната преграда между стража на Партизан и Стоянов. Роман Безяк можеше да отиграе по-добре ситуация в 18-та минута, но ударът му мина на половин метър над напречната греда.

В края на първото полувреме се стигна до спречкване между футболистите, след което Шчепович получи жълт картон за симулация, но по-неприятно се оказа официалното предупреждение за Козмин Моци. Румънският защитник на Лудогорец вече натрупа картони, и ще пропусне реванша в Белград.

Страхотна възможност имаше Лудогорец в самото начало на второто полувреме, когато Кайсара прати топката отдясно в наказателното поле, Безяк пропусна за Марселиньо, чийто удар от движение обаче излезе на няколко педи над вратата.

След многото пропуски за разградчани, се стигна до попадение в тяхната врата. В 48-та минута безумна грешка в защитата на Лудогорец, доведе до това Марселиньо да остане сам в опита си да пресече пас на Шчепович към Маркович, който успя да стреля, покрай притичалия Моци и вратаря Стоянов, за да открие резултата в полза на Партизан.

Лудогорец не се даде и на Партизан, продължава мисия Шампионска лига

източник: Lap.bg

В 54-та минута Марселиньо частично се реваншира за грешката и пропуските си преди това, и изравни с диагонален удар по трева, след като бе изведен от Иван Стоянов.

Лудогорец не се даде и на Партизан, продължава мисия Шампионска лига

източник: Lap.bg

Четири минути по-късно Христо Златински стреля от пряк свободен удар, топката тупна коварно пред Лукач, но след това излезе на сантиметри покрай страничния стълб.

Стойчо Стоев направи първата си промяна в 58-та минута, изваждайки разочароващия Дани Абало, за да пусне в игра Мишо Александров. Абало бе в основата на убедителната победа на Лудогорец срещу Слован Братислава, но срещу Партизан имаше един-единствен по-остър пробив, и бе неутрализиран от сърбите.

Александров се оказа и златна смяна за Стоев, и по-малко от 10 минути след като се появи в игра, се възползва идеално от подаването на Кайсара, изгледан от защитата на Партизан, прехвърли Лукач и вкара за 2:1!

Лудогорец не се даде и на Партизан, продължава мисия Шампионска лига

източник: Lap.bg

Лудогорец изигра последните пет минути и с човек повече, след като Милош Йоич получи втори жълт картон и бе изгонен. Резервата Фабио Ешпиньо пропиля най-добрата възможност във финалните мигове от срещата, мина покрай двама защитници на Партизан, стреля, но Лукач спаси. Владо Стоянов също имаше решителна намеса вече в добавеното време, отразявайки шут на Шчепович, в последното любопитно положение в двубоя.

Така Лудогорец игра по-добре от Партизан, и взе лека преднина, макар и да получи гол, в стремежа си да намери място сред най-добрите в Европа, което продължава да гони уверено и следващата седмица, на реванша.