Лудогорец изпусна златен шанс да бъде поставен в плейофа за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Отпадането от Милсами още във втори предварителен кръг попречи на шампионите за втора поредна година да се борят за влизане в групите на най-комерсиалния футболен турнир.

Развитието на мачовете преди решителния плейофен кръг обаче може да накара хората в Разград да се ядосват допълнително за изпуснатия златен шанс, който щеше да прати отбора сред поставените на последното стъпало преди заветните групи. Това щеше да стане, ако разградчани бяха отстранили Милсами и Шкендербеу, а сега трябваше да чакат жребия за решителните мачове. Коефициентът от 25,325 обаче щеше да бъде достатъчен за тима да попадне в урната с по-силните отбори. Естествено на този етап от турнира е трудно да се говори за слаби съперници, но при всички положения опциите пред българите щяха да са по-добри поне според коефициентите.

Евентуалните съперници на Лудогорец за плейофа щяха да бъдат Динамо Загреб, Макаби Тел-Авив, Партизан, Малмьо и Астана. В действителност печеливш от отпадането на Лудогорец се оказа Динамо Загреб, който влиза в поставените, а сред непоставените е албанският Шкендербеу.