Локомотив София победи с 2:1 Рен в мач-реванш от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА, но въпреки това столичните „железничари” отпаднаха с общ резултат 3:4.

Наставникът на „червено-черните” Стефан Грозданов започна мача с всичките си титулярни футболисти, докато старши треньорът на Рен Пиер Дреоси даде шанс за изява на доста от резервите си, които играят по-рядко.

Домакините поведоха в резултата в 24-та минута след удар с глава на Морво, който се възползва от груба грешка в защитата на българския отбор.

В 37-та минута Добрев центрира в наказателното поле на Рен, след което Антунович с глава изравни резултата, а след 180 секунди отново сърбинът даде гол аванс за столичните „железничари”.

През второто полувреме наставникът на домакините направи две смени, като заздрави играта на своя отбор в центъра на терена.

В 76-та минута Балдовалиев отправи сериозен шут по посока на вратата на домакините, но топката рикошира в крак на футболист на Рен и излезе в ъглов удар. В следващата атака македонецът отново имаше възможност да направи резултата 3:1, но ударът му с глава излезе в аут.

Три минути преди края на срещата Караджинов стреля слабо и топката бе уловена без проблеми от вратаря на Рен Люци.

В 88-та минута домакините можеха да изравнят резултата, но на четири пъти Голубович показа невероятния си рефлекс.

В последните секунди на редовното време Балдовалиев центрира в наказателното поле на Рен, но ударът с глава на Джилас излезе в аут.

В даденото от съдията продължение македонският нападател на Локомотив имаше уникален шанс да доведе мача до продължение, но изстрелът му излезе в аут.

Рен: Люци, Борн, М’Биа, Хансон, Жьоншан, Сорлен, Шейру, Кембо (46’ Томер), Марво, Бадиане (46’ Льороа) и Пажис (75’ Бриан).

Локомотив София: Голубович, Марков, Дончев, Савич, Орачев, Добрев, Караджинов, Добрев, Коилов (86’ Златински), Атанасов (72’ Балдовалиев) и Антунович (81’ Джилас).