Локомотив София стана първият български отбор, преминал в първия същински кръг на турнира за Купата на УЕФА. „Железничарите” удържаха 0:0 като гост на румънския Оцелул на реванша от втория квалификационен кръг, и след 3:1 в София продължават напред. Вече осем мача подред Локомотив няма загуба в евротурнирите. Стефан Грозданов и неговите момчета ще бъдат непоставени при тегленето на жребия утре от 14:00 часа българско време в Монако.

Локомотив София започна по-добре срещата в Галац, като Марчо Дафчев създаде първото опасно положение в мача, пред вратата на домакините. След като се окопитиха, футболистите на Оцелул започнаха да организират добри атаки, като нападаха масирано в полето на българския тим. Мощният таран Габриел Жула, както и Тадас Лабукас имаха добри възможности, но защитата на Локомотив се справяше безпроблемно.

Номер едно в мача за Локомотив бе вратарят Урош Голубович, който бе почти безгрешен и напълно отчая румънците. През първата част стражът имаше и подкрепата на своята рамка, когато в 36-та минута Лабукас би в напречната греда (виж на видео).

В самия край на първата част отново Дафчев бе в основата на две добри атаки за Локомотив, но българският отбор така и не стигна до попадение, което щеше да реши срещата още в първите 45 минути.

След почивката отново столичните „железничари” стартираха по-добре и още в 47-та минута Антунович и Върбанов стреляха във вратаря на домакините Борш, но не успяха да го преодолеят.

Последва яростен натиск от страна на Оцелул, който обаче не даде резултат, благодарение на стабилните намеси на Голубович и на синхрона в защитата на Локомотив. Жула и Чирия опитваха няколкократно късмета си срещу българската врата, но тя остана запечатана.

В заключителните 20 минути от срещата и Локомотив имаше достатъчно възможности дори да си тръгне с победа от стадиона в Галац, но сами срещу вратаря не успяха да се разпишат Зоран Балдовалиев, Иво Иванов и Владимир Джилас. В 80-та минута Марчо Дафчев изпълни чудесно пряк свободен удар, но Борш спаси силния и точен изстрел на халфа.

Треньорът Стефан Грозданов реши да заложи на сигурността и пусна в игра Иван Пасков и Христо Коилов, които внесоха още повече спокойствие в задната линия на Локомотив. Така до края на срещата българският отбор успя да запази нулевото равенство, а с това да си осигури и място в първия кръг на Купата на УЕФА.

Неприятната новина за Локо София са седемте жълти картони, получени от футболистите на тима, които могат да се окажат сериозен проблем за следващите етапи на турнира. Урош Голубович, Георги Марков, Иво Иванов, Калоян Караджинов, Марчо Дафчев, Зоран Балдовалиев, Саша Антунович бяха санкционирани от рефера Пауло Коща и са заплашени да пропуснат някои от следващите срещи на тима.