Локомотив София записа неприятна загуба с 0:1 в първия мач от втория квалификационен кръг за Купата на УЕФА срещу сръбския Борац Чачак.

Под парещото слънце в Смедерево единственото попадение отбеляза Павлович в 47-мата минута.

Двубоят като цяло бе равностоен, но Борац успя да се възползва от една от малкото си възможности, за да отбележи скъпоценния гол.

Срещата, която се игра пред около 1000 зрители, започна добре за българите, които имаха преимущество.

Зоран Балдовалиев на два пъти можеше да открие резултата, но ударите му бяха неточни.

До края на полувремето двата отбора се мъчиха на жегата, но така и не успяха да си вкарат гол.

Второто полувреме започна със студен душ за българите, след като Павлович вкара гол от съблекалнята. Още в 47-мата минута полузащитникът получи топката на няколко метра от вратата на Бонджулич и необезпокояван откри резултата.

Старши треньорът на Локомотив Драгомир Окука се опита да промени случващото се, като вкара в игра Богданович и Джилас.

Въпреки това българите продължиха да играят хаотично и неконцентрирано. Футболистите на Борац от своя страна се защитаваха добре и не допуснаха да бъдат затруднени.

Така двубоят завърши 1:0 за Борац, което дава предимство на сърбите преди реванша, който ще е на 26 август на стадион „Локомотив”.

Борац Чачак: Граховац, Антич, Игнатович, Митрович, Марич, Косич, Кърнинац, Павлович, Стоянович (Обрадович – 91-ва минута),Стойчев (Джокович - 73-та минута), Гъркаич

Локомотив София: Бонджулич, Дзаферович, Марков, Златински, Добрев, Митев (Богданович - 59-та минута), Дяков (Атанасов - 79-та минута), Шпишич (Джилас - 46-та минута), Бандаловски, Иванов, Балдовалиев