Локомотив София спечели с 3:1 първия мач от турнира за Купата на УЕФА срещу румънския Оцелул Галац. По този начин „железничарите” си осигуриха комфортна преднина преди реванша в Румъния и са фаворити за продължаване в следващия кръг.

Първите 45 минути протекоха сравнително равностойно, но единствените по-сериозни положения бяха в полза на столичани.

В 19-тата минута един от най-активните играчи на българския отбор Марчо Дафчев проби сам в наказателното поле и с прецизен удар препарира вратаря Грибаускас за 1:0.

В 30-тата минута пък Малин Орачев удари левия стълб на вратата на Оцелул след страховит удар от 30 метра.

Втората част започна също равностойно.Още в 55-тата минута наставникът на гостите Петре Григораш направи две смени, които обаче не помогнаха на неговия тим.

6 минути по-късно Локо покачи резултата на 2:0. След пряк свободен удар, изпълнен от Кристиян Добрев, настъпи разбъркване в наказателното поле на Оцелул. Саша Антунович достигна до топката и от самата аутлиния я върна до точката на дузпата. Точно там бе Зоран Балдовалиев, който успя да я вкара във вратата на Грибаускас.

След гола на българите, тимът от Галац се активира и създаде няколко опасни положения. В 66-тата минута играчът на гостите Кристиян Сарги и Урош Голубович се сблъскаха. Румънецът получи комоцио и бе закаран в болница. С него тръгна и съотборникът му Живко Желев, който не взе участие в двубоя заради наказание.

В 72-рата минута пък Параскив получи аркада след сблъсък с Георги Марков. Дорин Семегин се възползва от получения фаул на границата на наказателното поле. С хубав удар в десния горен ъгъл на вратата на Голубович румънецът върна надеждите на Оцелул за добър резултат в мача.

След попадението румънските футболистите се опитваха да забавят темпото на игра с оглед на благоприятния резултат за тях. Въпреки това „железничарите” си върнаха преднината от 2 гола 7 минути преди края на срещата.

Малин Орачев проби отдясно, но шутът му срещна гредата на румънската врата за втори път в мача. За щастие отбитата от левия стълб топка попадна в Иво Иванов, който центрира и влезлият 2 минути по-рано Владимир Джилас с глава оформи крайния резултат 3:1.

До края на срещата гостите се отличиха с два невероятни пропуска.

Реваншът е на 30 август в Галац, а за да отстранят Локомотив румънците трябва да спечелят с два чисти гола.

Съставите на двата отбора:

Локомотив: Голубович, Савич, Марков, Добрев, Върбанов, Орачев, Караджинов, Коилов ( 70’ Иво Иванов), Дафчев ( 90’ Златински), Антунович ( 81’ Джилас), Балдовалиев

Оцелул: Грибаускас, Гадо, Ного, Сарги ( 66’ Нгапуно), Семегин, Джурджу, Параскив, Гюл Сик, Лапукас ( 55’ Ратников), Жуля, Илие ( 55’ Каржа)