Съперникът на българския шампион Лудогорец в Шампионската лига - Ливърпул обяви разширения си състав за сблъсъците в най-комерсиалния турнир на Стария континент. Впечатление прави, че сред избраниците на мениджъра Брендън Роджърс попадна и италианският нападател Фабио Борини, който бе определен за ненужен в редиците на „червените“.

Мърсисайдци се опитаха да се разделят с Борини през летния трансферен прозорец, но така и не успяха. Самият футболист на два пъти проваляше сделките, искайки колосални заплати. Ливърпул прие оферти от страна на Съндърланд и Куинс Парк Рейнджърс, но в крайна сметка не успяха да се отърват от него.

Въпреки това обаче, Фабио Борини намери място в групата на Ливърпул за двубоите в Шампионската лига, заедно с повечето нови попълнения на „червените“ от това лято.

Лудогорец стартира участието си в надпреварата с гостуване именно на Ливърпул на митичния „Анфийлд“. Мачът между „червени“ и „зелени“ е на 16 септември.

Ето и пълния списък на Ливърпул:

вратари: Бард Джоунс, Симон Миньоле, Даниел Уард*

защитници: Глен Джонсън, Хосе Енрике, Коло Туре, Деян Ловрен, Мамаду Сако, Алберто Морено, Хави Манкийо Мартин Шкъртел, Джон Фланаган*

полузащитници: Стивън Джерард, Джордан Хендерсън, Адам Лалана, Лукас, Емре Джан, Джо Алън, Рахийм Стърлинг, Лазар Маркович

нападатели: Рики Ламбърт, Коутиньо, Даниел Стъридж, Фабио Борини, Сусо*, Марио Балотели

Забележка: Със звезда са отбелязани играчите от „Б“ листа на тима.