Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев разкри, че наставникът на Рома – Клаудио Раниери, е един от специалистите, които много уважава. На пресконференцията преди последния мач на „червените” в Лига Европа Пенев заяви категорично, че отборът ще направи всичко възможно, за да завърши годината с победа.

На брифинга не присъства нито един италиански журналист, което даде повод на наставника да прояви популярното си чувство за хумор, като позволи на видимо притеснилата се преводачка да спре да превежда, тъй като няма смисъл в това.

Любо Пенев даде да се разбере, че Мишел Платини е готов за мача с Рома. Викторс Морозс обаче няма може да вземе участие в двубоя.

„Последни сме в групата, но за мен като треньор и за футболистите, мачът е важен, защото трябва да оставим добро впечатление в Европа. Не вярвам да ни подценят, въпрос на сметки е дали за тях е важен мачът, имайки предвид, че ако победят, ще останат първи в групата. Ще търсим победата, как ще стане това е отделен въпрос. Знам кои футболисти са тук, очаквам да видя тимовия им лист. Не очаквам кой знае какви изненади”, сподели Любо Пенев.

Относно наставника на „вълците” Клаудио Раниери, треньорът на ЦСКА заяви: „Неслучайно води отбора на Рома, той е треньор с много опит и рутина. Не е изключено да имаме еднакви възгледи за треньорската професия. Той е един от треньорите, които уважавам и ми харесва неговият стил на работа.”

„Както те, така и ние сме отбори със сериозна история, което е важно. Притеснения нямам, познавам отбора на Рома добре, казах го и преди, различно ниво на игра, различна скорост, различна техника, но ще се противопоставим максимално. Ако е възможно и ако ни позволят, ще се опитаме да направим нещо повече. Момчетата ще подходят много професионално към мача и се надявам да завършим годината с победа.”

Любо Пенев бе запитан и за феновете, и дали ще може да се напълни стадионът за двубоя с Рома: „В сряда вечер, 8 часа, зима, ниски температури, аз ще съм доволен, ако стадионът е максимално пълен, но всеки ще си реши къде да прекара часовете до 10. Надявам се публиката да е близо до нас и в този мач.”

„Всички отбори редуват – силен - слаб мач, формула няма, закономерно е, има и отбори дори и от силните първенства, с пикове и спадове. Спокоен съм, че момчетата са подготвени, надявам се да изиграем мача с това желание и с тази мотивация, като от двубоя с Литекс. Съжалявам само, че можехме да имаме по-голям точков актив в Лига Европа. Имахме възможност да имаме повече точки в нашата сметка, но ще си направим нашите заключения, за да отстраним слабостите си”, добави още треньорът на ЦСКА.