„Рано или късно ще бъда треньор в Испания, но и Украйна много ми харесва”, заяви старши треньорът на Литекс Любослав Пенев на официалната пресконференция преди мача с Динамо. Шампионите излизат срещу украинците утре в реванш от плейофа на Лига Европа след загуба с 1:2 в първия мач в Ловеч.

„Имам слабост към Испания, защото съм играл там 11 години. Аз обаче не бързам за никъде. Имам договор с Литекс до края на този сезон и ще го изпълня независимо дали ще влезем в групите на Лига Европа. Останалото ще го мисля след Нова година”, отговори Пенев-младши на въпрос на украински журналист дали ще напусне Литекс, ако отборът не влезе в групите на Лига Европа.

„Очевадно е, че Динамо е фаворит, но и ние имаме своите шансове”, каза още легендата на ЦСКА, Валенсия и Атлетико Мадрид. „Моят отбор винаги е бил уверен и е играл със самочувствие. Подготвен е, но да не забравяме, че има и противникова врата, в която трябва да вкараме гол. Преди всеки един мач аз съм със самочувствие и желание за победа. Опитвам се да предам това на отбора”, добави старши треньорът на „оранжевите”.

„Знам много добре къде сбъркахме ние в първия мач, знам къде сбъркаха Динамо, но знам къде сбърка и главният съдия в края на първото полувреме. Но ние ще се опитаме да направим по-добър мач отколкото този в Ловеч”, върна лентата Пенев към неотсъдения втори жълт картон за Йеременко в първата среща.

„В Литекс имам страхотни нападатели, но те не са голмайстори. Създаваме много положения, но аз искам да вкарваме минимум 1/3 от тях. Това ни липсваше в Европа този сезон”, категоричен бе младият специалист.

„Наясно съм със стартовия си състав, но ще изчакам да мине тренировката, дано да няма контузии и всичко да е наред”, завърши Любослав Пенев.