Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев бе традиционно лаконичен в коментарите си преди предстоящия мач с Могрен от Шампионската лига. Утре ловчанлии гостуват в Черна гора в първи двубой от втория квалификационен кръг.

Пенев бе категоричен, че нито горещините, нито фактът, че отборът не е гледал видео запис от играта на съперника, ще послужат за извинение на шампионите.

„Следя температурата, и знаех, че ще е топло. Не е топло от вчера, съвсем нормално е, предупредил съм и футболистите. За тях не е ново, ние тренирахме в Ловеч на близка температура. Тук е по-влажно, но сме подготвени,” обясни наставникът.

Относно липсата на видео с играта на Могрен, Пенев бе сигурен:„Така е защото първенството приключи рано, те изиграха един мач, в ден, когато ние бяхме на подготовка в Холандия, и дотам. Имаме информация за състава, за начина, стила на игра. Те нямаха повече контроли, и затова няма да се гледат. Но това не е проблем, няма да си търсим такива извинения. Имаме достатъчно информация. Видеото не трябва да притеснява никого. Ние сме много добре подготвени и това е достатъчно.”

„Има поне шест човека, които ще отсъстват. Това е важно, това е почти половин отбор,” коментира Пенев съперника, но добави за изявленията на техния старши треньор, че Литекс му е „ясен”: „Това е мнение на треньора на Могрен, какво да коментирам аз?! Това мисли, това казва.”

„Готов съм със състава. Аз съм спокоен,” завърши Любо Пенев.