Тази вечер Литекс първи от българските евроучастници ще изиграе първата си среща от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА. Съперникът е достатъчно сериозен. Хамбургер Шпорт Ферайн изглежда направо невъзможен за преодоляване.

Надяваме се ловешките футболисти да разберат какъв шанс се отваря пред тях с тези срещи с немския тим. Както се казва те наистина няма какво да загубят. Ако си повярват и играят на предела на възможностите си, то Ивелин Попов и компания ще се покажат най-малкото на немския пазар.

Иска ни се да вярваме, че и стадиона ще бъде пълен. Не всеки ден в Ловеч идва отбор от Бундеслигата. И феновете да подкрепят тима до последния съдийски сигнал.

Литекс продаде домакинството си и никой не ги укори, но ако иска да има надежда за реванша в Германия, отборът на Ферарио Спасов трябва да играе за добър турнирен резултат. Иначе не само тези, които са се записали за екскурзия до Хамбург ще бъдат туристи на реванша.

Вярваме, че Ивелин Попов и компания едва ли искат да са първия отпаднал от УЕФА български тим. Довечера ще разберем дали влизането в групите е постижима мечта за тима на Гриша Ганчев. Или ще остане само с радостта от победата над Левски в първенството на България.