Литекс ще стартира в Шампионската лига срещу Могрен от Черна гора, във втория квалификационен кръг. Мачовете са на 12/13 юли - 18/19 юли, а ловчанлии са домакини във втория двубой.

Могрен е от курортното градче Будва, близо до столицата Подгорица, където ще се играят и мачовете от европейските клубни турнири.

Могрен спечели титлата в жестока битка с Будучност, като и двата състава завършиха с равен брой точки - по 73, от 33 мача. Миналата година Литекс отново стартира в Европа срещу черногорски тим - Рудар, който през този сезон завърши трети.

За първи път отборът участва в евротурнирите през сезон 2007/08, в Купата на УЕФА. През 2009/2010 печели и шампионската титла на Черна гора, което дава право да участва в най-силния клубен турнир. Там Могрен отстранява Хибърниънс от Малта в първи кръг, но във втория е елиминиран от ФК Копенхаген. Миналата година отборът игра в Лига Европа, но отново стигна само до втори кръг.

Отборът е съставен предимно от черногорци, като чужденците в тима са сърби, хърватин, и босненец. Могрен играе в жълто-син домакински екип, или изцяло в бяло.

Любопитен факт е, че в Могрен играе полузащитникът Аяздин Нухи, към когото Литекс проявяваше сериозен интерес преди години, и само детайли не позволиха на сърбина да стане част от селекцията на Люпко Петрович.