В мач реванш от първия кръг за Купата на УЕФА Астън Вила и Литекс завършиха 1:1 и с общ резултат 4:2 англичаните продължават в груповата фаза на турнира.

Домакините започнаха силно срещата и още в 4-та минута Хеърууд подаде на Ашли Йънг, който отклони топката към вратата на Тодоров, но тя излезе в аут.

Седем минути по-късно след центриране в наказателното поле на Литекс Куеяр свали топката към Салифу, който стреля силно в аут.

В 14-та минута Дуду стреля опасно, но над вратата на Астън Вила.

Ашли Йънг стреля опасно в 26-та минута, но топката мина на сантиметри в страни от вратата на Тодор Тодоров.

В 27-та минута след мощен пробив Хеърууд премина през Пламен Николов, след което навлезе в наказателното поле на Литекс и разстреля Тодоров.

Пет минути по-късно Хеърууд стреля опасно, но топката излезе в аут.

Ашли Йънг направи за смях няколко защитника на Литекс в 40-та минута, след което стреля опасно, но топката излезе в аут.

Второто полувреме започна повече от добре за Литекс, след като в 52-та мунута Куеяр фаулира грубо Том в наказателното поле на Астън Вила и съдията даде дузпа, която минута по-късно бе реализирана от Вилфред Нифлор.

В 63-та минута Джеймс Милнър стреля хубаво, след което Тодор Тодоров спаси.

Четири минути по-късно Уейн Рътлидж стреля опасно, а Тодор Тодоров се намеси неуверено и изби топката в ъглов удар.

В 76-та минута Ашли Йънг стреля опасно и уцели дясната странична на вратата на Тодоров.

До края на срещата домакините имаха няколко възможности от статични положения, но пропуски направиха Ашли Йънг и Ники Шори.

Стилиян Петров игра 90 минути за Вила, като бе капитан в своя 70-ти мач с екипа на бирмингамци.