Литекс не успя да стигне до чудо срещу Хамбургер в първия мач от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА и загуби с 0:1.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно и логично на почивката се оттеглиха при резултат 0:0.

В 11-та минута гостите изпуснаха първото си сериозно положение за гол, след като Гереро изведе Кастелен сам срещу Тодоров, но ударът на холандеца излезе в аут. В 23-та минута перуанският нападател на Хамбургер с отличен пас намери Демел, който се озова сам срещу вратаря на Литекс, но стреля много неточно в аут.

Ловчанлии отговориха с опасен удар с глава на Крум Бибишков в 28-та минута, но Франк Рост успя да улови топката. 120 секунди преди това Ивелин Попов нахлу в наказателното поле на гостите, но вместо да стреля се засуети и топката му бе отнета.

През вторите 45 минути играта на двата отбора не се промени.

В 55-та минута Уелингтом стреля опасно, но Рост изби топката в ъглов удар. В следващата атака за ловчанлии бразилецът бе изведен от Бибишков сам срещу стража на германския отбор, но ударът му беше неточен и излезе в аут.

В 67-та минута Ивелин Попов подаде на Бударен, който отправи опасен удар по посока на вратата на Хамбургер, но Рост отново показа своите невероятни качества и съумя да изчисти топката в корнер.

Гостите от Германия отговориха на натиска на Литекс и в 75-та минута холандската звезда Рафаел ван дер Ваарт подаде на Кастелен, който шутира през крака на Михаил Венков и отбеляза единственото попадение в срещата.

Ловчанлии имаха на два пъти претенции за дузпа, но съдията от Финландия Тони Асумаа остана безмълвен.

Реваншът е на 4 октомври от 19:15 часа на стадион „HSH Nordbank Arena”

Литекс: Тодоров, Р. Попов, Сичеро, Пл. Николов, Венков, Томе (68’ Манолев), Бударен, Сандриньо, Уелингтом, Ив. Попов (81’ Бето) и Бибишков.

Хамбургер: Рост, Дамел, Райнхард, Матайсен, Атуба, Кастелен (85’ Бен-Хатира), Яролим, Де Йонг, Троховски, Ван дер Ваарт (88’ Зидан) и Гереро (79’ Олич).