Шампионът на България Литекс победи с класическото 3:0 черногорския първенец Могрен Будва в мач реванш от втория предварителен кръг в турнира Шампионска лига, който се игра пред около 4000 зрители на градския стадион в Ловеч. В първата среща преди седмица, Литекс успя да спечели с 2:1 като гост в Подгорица и по този начин ловчанлии продължават напред с общ резултат 5:1. В следващия кръг Литекс ще се изправи срещу победителя от двойката Висла Краков/Сконто Рига.

Още в третата минута Христо Янев изпълни "къс ъглов удар" - подаде по тревата към Петър Занев, който с великолепен удар с левия крак от границата на наказателното поле изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на близо двуметровия Миодраг Тодорович - 1:0 за Литекс.

Видимо успокоени от аванса си от два гола, българските футболисти доминираха на терена на Градския стадион в Ловеч, като в основата на почти всички атаки бе полузащитникът-ветеран Христо Янев. По фланговете пък добре действаха младите Петър Занев и Момчил Цветанов.

Българският шампион нанесе своя удар в началото на второто полувреме: в 48-та минута бразилецът Уелингтом да Силва - Том в типично бразилски стил проби по левия фланг, премина трима черногорски защитници и последният - Симович, го събори в наказателното поле. Главният съдия Андре Маринър от Англия отсъди дузпа. Зад топката застана Светослав Тодоров, който майсторски финтира Миодраг Тодорович, черногорският вратар тръгна към единия ъгъл и Тодоров с точен удар в другия ъгъл направи резултата 2:0. Така Светослав Тодоров се превърна в героя на двата мача с черногорския шампион след двата си гола във вратата на Могрен през миналата седмица в Подгорица.

В 72-та минута Светослав Тодоров бе сменен от новото попълнение - 25-годишния уругваец Роберт Флорес, и ветеранът-голмайстор напусна терена под бурните аплодисменти на зрителите на Градския стадион.

След като въпросът за крайния победител на практика бе решен, старши треньорът на Литекс Любослав Пенев пусна в игра бразилския нападател Тиаго Мирасема и френския защитник Максим Жос.

Бразилският нападател Мирасема започна акцията в 80-та минута и след негов удар топката попадна в Христо Янев, който оформи крайния резултат в мача - 3:0 за Литекс.