Левски предупреди феновете си да вземат необходимите мерки за сигурност при организацията на пътуването си до Босна и Херцеговина за реванша между „сините“ и ФК Сараево в Лига Европа. От клуба напомнят за тревожната ситуация в балканската държава и призовават привържениците да проявят отговорно и сдържано поведение.

По информация от родното Министерство на външните работи в страната има все още около 220 хиляди необезвредени противопехотни мини.

Публикуваме без редакторска намеса пълния текст на обръщението, публикувано на клубния сайт на Левски:

Отборът на Левски постигна важна победа в София срещу ФК Сараево в турнира на Лига Европа с изключителната подкрепа на „сините" привърженици. На реванша в Сараево още повече ще се нуждаем от тази любов и вярност, която е съпътствала нашия клуб из цяла Европа.

За съжаление, обстановката там е изключително тревожна и, с оглед запазване на тяхната сигурност, призоваваме привържениците на ПФК Левски да проявят отговорно и сдържано поведение. 

Мачът в Сараево ще започне в 21.00 часа местно време на 26.07.2012г (четвъртък), като пътуването от София до там (около 600 км) ще отнеме поне 7-8 часа с кола и 10-12 часа с автобус. Ръководството на ПФК Левски разполага с официална информация, че с оглед да се гарантира сигурността на всички наши фенове, от сръбско-босненската граница те ще бъдат директно ескортирани от босненски полицаи до стадиона на ФК Сараево. В тази връзка препоръчваме на всички привърженици да отпътуват за мача рано сутринта в четвъртък, за да могат спокойно да се доберат до сръбско-босненска граница на пункт „Мокра гора" между 16.00 и 17.00 часа место време. Маршрутът, по който трябва да минат и който е оповестен на сръбските органи на реда, е следният: Калотина-Ниш-Крушевац. Почивка и хранене в Крушевац. Граничен пункт между Сърбия и Босна е „Мокра гора". Вътрешният маршрут в Босна е: Visegrad, Gorazde, Foca, Trnovo, влизане в Сараево откъм Dobrinja.

Пътуването от границата до стадиона в Сараево ще отнеме около 2-3 часа. Молим феновете на ПФК Левски да приемат спокойно тази мярка на босненската полиция, тъй като тя ще съдейства за тяхната сигурност. Тъй като по време на ескорта до стадиона не е уточнено къде и как ще се спира за купуване на вода и храна, е добре феновете да са се подсигурили с известно количество вода и провизии. Препоръчваме на привърженици на ПФК Левски да не нощуват на територията на Босна и Херцеговина нито преди, нито след мача. Категорично препоръчваме привърженици на ПФК Левски от други балкански страни да не предприемат самостоятелно пътуване до Сараево, в случай че не могат да се включат към групата автобуси и коли, които ще отпътуват от граничен пункт „Мокра гора" на сръбско-босненска граница в 17.30ч за Сараево.

Представител на ПФК Левски и двама български полицаи ще посрещнат привържениците на ПФК Левски на граничен пункт „Мокра гора", за да им дадат последни указания за обстановката в Босна и да ги придружат до Сараево. Представителят на ПФК Левски ще снабди с билети всички пътуващи преди влизането им в Босна, чиято цената е обявена в местна валута, но ще се заплаща в равностойност по 12 лв. За да не се губи време, молим пътуващите в автобусите и колите, според броя на пътниците, предварително да си приготвят точна сума. Бройката на отпуснатите билети за привърженици на ПФК Левски е 600 и не може да бъде надвишена. Билети на стадиона няма да може да се продават. Умоляваме всички привърженици, които ще пътуват, да се свържат с председателя на Националния клуб на привържениците Владимир Владимиров на тел: 0888915001, за да сме сигурни че билетите ще стигнат. В случай че има повече желаещи спрямо бройката от 600 билета, предимство ще се даде на пътуващите с автобуси и микробуси.