Босненският ФК Сараево или Хибърниънс от Малта ще бъде съперник на Левски във втория предварителен кръг на Лига Европа, стана ясно от тегления днес жребий.

Мачовете на сините ще се играят на 19 и 26 юли. По първоначална информация тимът на Илиан Илиев ще гостува в първия двубой и ще е домакин на реванша на Герена на 26-и, но по-късно ще стане окончателно ясно дали няма да има размяна на домакинствата.

Сараево (Босна и Херцеговина) и Хибърниънс (Малта) се изправят един срещу друг в първия квалификационен кръг на ЛЕ, двубоите от който са на 5 юли в Сараево и на 12 юли в Малта.

През миналия сезон ФК Сараево завърши на четвърто място в босненския шампионат. Тимът играе домакинските си мачове на стадион Асим Ферхатович Хасе (бивш Кошево), който е с капацитет за 34 630 зрители. Воденият от Драган Йович тим е ставал 2 пъти шампион на бивша Югославия (1967 и 1985 година) и два пъти на Босна и Херцеговина (1999 и 2007 година).

През сезон 2001/2002 година Левски игра срещу кръвния съперник на ФК Сараево – Железничар в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, като в първия мач на Герена сините биха с 4:0 с два гола на Георги Иванов-Гонзо и се класираха напред след 0:0 в реванша в Сараево, който се игра именно на стадиона на ФК Сараево, който тогава носеше името Кошево.

Другият възможен съперник на Левски – Хибърниънс, е 10-кратен шампион на Малта, като през миналия сезон спечели Купата на Малта и завърши на второ място в първенството, на шест точки зад лидера Валета. Стадиона на тима - Хибърниънс Грауд е за 8000 зрители, но седящите места са далеч по-малко.