Левски отпадна за втора поредна година на прага на групите на Шампионската лига, но този път по един още по-безславен начин. „Сините” загубиха отново от Дебрецен, с 0:2 при гостуването си в Унгария. Така българският шампион се прости с мечтите си за второ участие в груповата фаза на най-комерсиалния турнир, с общ резултат от двата мача 1:4.

Въпреки убедителния резултат, Левски може да се сърди само на себе си. Момчетата на Ратко Достанич се съсипаха да пропускат положения, и в играта им пролича фактът – няма кой да бележи попадения. „Сините” обаче имаха сериозни пролуки и в отбраната, а стражът Георги Петков също не бе на обичайното си от преди високо ниво. В халфовата линия се усещаше чувствително отсъствието на Дарко Тасевски, когото наставникът Достанич остави резерва, както и на контузения Владо Гаджев. При тяхната липса, Георги Сърмов трудно „връзваше” играта на тима, и повечето отговорности паднаха върху ветерана Седрик Бардон. Далеч от формата си по крилата действаха и Жоазиньо, и Зе Соарес, които така и не успяха да затруднят своя противник.

Именно Сърмов имаше първия шанс за Левски в мача, като удари греда в четвъртата минута. Едно попадение в този момент можеше да промени коренно ситуацията за българския тим, но вместо това унгарците успяха отново да ги изненадат. В 13-та минута Сърмов изгуби леко топката в пеналта пред своята врата, Кулибали намери връхлитащия Варга, който от границата на наказателното поле стреля мощно, а излезлият напред Петков бе безпомощен.

До края на първото полувреме отново Сърмов, и няколко пъти Георги Христов, се разминаха с невероятни положения, които трябваше да реализират, за да имаш все още шанс за продължаване напред. В 36-та минута обаче на практика „сините” загубиха надеждите си, като допуснаха второ попадение. Представилият се доста силно в мача Рудолф вкара идентичен гол на първия, като от границата на пеналта стреля точно в горния ъгъл на вратата на Петков.

Петнайсетина минути от второто полувреме вече бяха изтекли, когато Ратко Достанич реши да променя нещо в състава си. Тогава на терена се появи Дарко Тасевски, но малко след това Дебрецен можеше да приключи всякаква интрига. Защитата на Левски бе на път да сътвори невероятна глупост, като Варга не бе спрян от Топузаков, след това премина и Петков, но в крайна сметка не успя да оползотвори ситуацията. 

Около 70-та минута Зе Соарес пропусна с глава да реализира поне почетно попадение, а Седрик Бардон стреля добре, но ударът му бе спасен от вратаря на унгарците.

В заключителните двайсетина минути двубоят се доиграваше, Дебрецен чакаше последния съдийски сигнал, за да влезе в групите на Шампионската лига, а Левски просто желаеше да приключи мъчителния престой на стадион „Ференц Пушкаш”. Все пак „сините” могат да са спокойни – те са първият български отбор в групите на новосъздадения турнир Лига Европа.